Igår var en bra dag

Jonas har fått nytt jobb! Fortfarande som konsult på GE, så det är inte helt nytt. Men det är i ett nytt projekt, med nya arbetsuppgifter, med större ansvar och förlängt till årsskiftet! Hur bra är inte det?! Det kommer passa honom så bra!

Idag är jag ledig. Som GE-anställd får man en dag ledigt i samband med flytt. Tack! Så jag har bokat tvättstugan 9-13 och har precis ätit frukost. Nu ska här städas!

Ute skiner solen och det är över 25C varmt, så jag skulle gärna ligga på en filt och läsa en bra bok idag. Men sån lyx hinns inte med idag. Visar er istället en bild på en luftballong som flög över vårt hus häromkvällen. En underbar försommarkväll!

image26Tisdagstema - randigt

image25

Veckans Tisdagstema är alltså randigt och här kommer en bild på vår randiga gamla handduk. Det råkar vara det enda som inte är nedpackat i flyttkartonger som är randigt :)

Plötsligt händer det!

Här kommer dom första seriösa bilderna på vårt nya hem...eller iallafall på klädkammaren :)

image24

Inte ikväll heller...

Det vill sig inte. Ikväll hade jag verkligen ambitionerna att sätta mig och pyssla ihop ett litet kollage över renoveringen såhär långt. Men vad händer? Jo, jag glömmer kabeln som man använder för att föra över bilderna till datorn i Uppsala. Så kan det gå när man bor på två ställen samtidigt och därför ingenstans.

Ikväll kom vi hem till Solna efter kl.18. Vi låste upp, gick in, låste igen och gick och lade oss på sängen i ca 1,5h. Vi var helt slut båda två och det var så skönt att bara få ligga där och vila kropp och huvud en stund.

Ikväll har varit en helt fantastiskt fin kväll. Solen gick högt på himlen, det var alldeles vindstilla och bara jättefint! Från vår balkong ser vi ju hela Stockholm och ikväll pryddes himlen av 8 (åtta!?) luftballonger som sakta svävade fram. Så fint! (Ja, jag har foton på det också) En flög dessutom rakt över vårt hus när jag stod och fotade, så jag vinkade glatt till passagerarna och fick hälsningar tillbaka :)

Nu: Sova!

Premiär-natten

Igår kom sovrumsgolvet på plats och snabbt som ögat bar vi in vår luftmadrass och där har vi sovit såååå gott! När den nyinköpta sängen sen är på plats kommer vi såklart att sova ännu bättre i vårt alldeles egna, nya, fina sovrum. Idag har listerna kommit på plats och även klädkammaren har inretts med hyllor och elfa-trådbackar. Så fint! Jag kan bo där inne! :)

Som ni märker så går det alltså framåt. Jag dokumenterar flitigt med kameran, men tid till att göra kollage finns fortfarande inte.

Nu är rasten slut och det är dags att jobba mera.

Trevlig helg!

Vi jobbar på

Vad har man för sig på en lördagkväll om man går i mina skor? Man målar vardagsrum såklart! Tidigare idag köpte vi golvet. Blir samma mörka, fina laminatgolv genom hela lägenheten förutom ca 4m2 i hallen som blir mörkgrått klinker. Jag önskar verkligen att jag hade lite mer bilder att visa, men tiden räcker helt enkelt inte till för bloggen just nu. Så tillsvidare får ni skriftliga uppdateringar och så hoppas jag att jag inom en snar framtid kan bjuda på ett litet kollage. Bilder finns, jag fotar massor med min nya fina kamera :)

Imorgon ska vi köpa tapeter, fönsterlister och inredning till klädkammaren + att lite lister och karmar måste målas.


Förresten så har fotbollssäsongen börjat nu. Vi har en vinst och en förlust i bagaget och jag har hunnit med att göra tre mål, varav två godkända. Personligen tycker jag faktiskt att det är ett helt ok resultat, med tanke på det sju år gamla uppehållet ;) Men strunt i siffrorna, för bara grejen att spela igen är glädje nog!

Lite för ivrig

Glömde kommentera bilderna...var lite för snabb där.. :)

Första bilden är alltså på nymålade sovrumsväggar. Den grå/lila färgen heter Nepal djup eller liknande, även den från Nordsjö. Andra bilden är på vardagsrummet när vi precis flyttat in. Nu ser det väldigt annorlunda ut! :)

Första bilderna på vårt nya hem!

Helgen är till ända och jag känner mig tröttare än nånsin. Kan det bero på renovering till midnatt + jobb både lördag och söndag? Kanske. :) Tur att jag verkligen gillar mitt jobb så jag får massor gjort ändå. Idag jobbade jag till 17.10 vilket betyder 40 min in på flexen. Faktiskt mindre än vanligt. Har bestämt att den här veckan ska bli lugn...på jobbfronten alltså. Men det innebär desto mer renovering!

Så hur går det då med renoveringen? Det går framåt. Nu är easy cover uppe i hela vardagsrummet och vi har grundmålat ett varv. I morgon åker riktiga färgen på. Monaco ljus från Nordsjö färg här också, samma som tre av väggarna i sovrummet. Känns rätt att låta samma ljusa färg gå igen i flera rum. Vill ha vitt, vitt, vitt!! Men nåt renrumslab vill jag inte bo i, så lite färg måste vi få in i nåt hörn. Haha.

Nu kommer äntligen lite bilder!


 
Sitter på mobilt bredband så jag orkade inte med mer än två...

Renoveringen går framåt

En lång, intensiv och supermysig helg är till ända. Har hunnit med så mycket och framförallt så har ju världens bästa mamma och pappa varit här! Pappa är en klippa i renoveringssammanhang och jag är så glad att han kunde vara här och hjälpa oss att komma igång med allting. Bilder på våra framsteg kommer förhoppningsvis under veckan. Jag har verkligen försökt vara flitig med kameran hela helgen. Sovrummets väggar är klara och första grund-lagret på plats i vardagsrummet. Under veckan åker easy cover upp och golv ska inhandlas.

Mamma och pappa flyger norrut imorgon vid lunchtid och sover i natt hos min morbror i Knivsta. Jag saknar dom redan så jag har ont i magen! :(

RSS 2.0