Långfärdsskridskor - ett storstadsfenomen?

Jonas, jag, Maria och Fredrik anlände till Fjällnora igår kl.10:30. Solen sken från en klarblå himmel och termometern visade mellan 5 och 10 minusgrader. Vi hade varm choklad, mackor, frukt och hembakade muffins i matsäcken och såg fram emot en dag utomhus då vi alla fyra skulle ta våra första, stapplande skär på långfärdsskridskor.

Vi kom dit tidigt (efter ett tips av Marias kollegor) men tyckte ändå det var rätt mycket folk där. Det visade sig dock att det inte var någonting mot vad som väntade 2 timmar senare. Vi uppskattade att det då fanns ca 3-4 hundra människor vid och på sjön! Eftersom vi var där tidigt åkte vi en dryg mil nästan ensamma på den plogade banan. Nu liknade banan mer E4 Stockholm-Uppsala en tidig vardagmorgon...Visst hade vi hört att folk här nere gillade långfärdsskridskor...men nån måtta borde det väl ändå finnas?! :)

Ett varv, dvs en dryg mils åkning blev det för oss. Sen lämnade vi tillbaka grejerna och tog en promenad längs sjön tills vi hittade en liten glänta där solen låg på. Där fikade vi vår matsäck och bara njöt av vädret och naturen.

Uppsala må vara en storstad, men det är en storstad i litet format och en kort bilfärd tar en direkt ut på landet till fin natur. Det är det som gör att vi trivs så bra här :)

Kommentarer
Postat av: Victoria

Ja jag använder mailen som hör till msn. Har tänkt på dig och det är verkligen längesedan vi hördes... :-( Saknar dig vännen! Ser fram emot ditt mail. :-) Kram kram

2009-01-18 @ 22:43:27
Postat av: Mia

Åh vad mysigt det lät =)

2009-01-19 @ 09:44:32
URL: http://smultronkyzzar.blogg.se/
Postat av: Mia

Ja man kanske ska ta och prova det =) verkar så himla mysigt!

2009-01-19 @ 18:04:58
URL: http://smultronkyzzar.blogg.se/
Postat av: Victoria

Åhh.. Har tråkigt... Har blivit sjuk så jag är hemma från jobbet idag. :-( Kollade på dina allra äldsta inlägg och jag undrar var de söta piff och puff julsakerna finns att köpa? Gissa om jag skulle vilja ha dem? :-) Kram

2009-01-20 @ 11:45:01
Postat av: Linda

Nej nej dett ahar vi ju i Östersund också ;) En upplogad bana som kallas "Medvinden" och där man skrillar fram med såväl barnvagnar som utan haha...det är ett mysigt fenomen! :)

2009-01-21 @ 11:21:07
URL: http://lindizzi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0