Jag och min mandarin

Okej! Satsumas! ;)

Lyssnar på Maria Hirasawa - The worrying kind och har innan dess nött igenom Ane Bruns album Changing of the seasons. Mycket bra musik detta då jag har fått gjort en hel del. Skrivit labbok, läst artiklar, tagit itu med alla mailkonversationer som blivit stående i väntan på mina svar (har mailat Kina, Danmark, Tyskland och USA) och gjort en sammanställning av peptidtillverkare med prisförslag, specifikationer och aktuell status. Jag är nöjd för det tog bra mycket mer tid än man kan tro! :)

I natt har jag inte sovit mycket. Det tog en och en halv timme innan jag ens somnade. Då var klockan halv 1. Sen har jag vaknat kl.2, kl.3, kl.5 och tjugo över 6. Wohooo!! Sen var jag sur som en citron när det var dags att stiga upp...det var ärligt synd om dom som råkade finnas i min närhet. Kanske var därför J släpade sig upp ur sängen redan efter första ringningen och sen låste in sig i badrummet i 45min. Han duschar alltid länge..men idag tog det lång tid även för att vara honom....då fick jag lite dåligt samvete över mitt vresiga humör ;)

Nu ska jag äta en kiwi och, såklart, en...SATSUMAS!!! (Tyvärr vet jag fortfarande inte om det heter så fast det bara är en...?) Sen ska jag jobba vidare och om jag håller mig vaken till klockan 7 ikväll ska jag gå på spinning och core.

Varför kunde inte jag sova såhär gott inatt:


Bild: Privat. Bebis-Nikko som sussar sött på köksgolvet i Nybyn

?

Segt som tusan

Usch vad less jag är på att jobba nu! Gaaaaaaaahh!! Hela dagen har gått i ett rasande tempo, fram till nu. Nu verkar klockan ha stannat. Trååååååååkigt! Ska äta min mandarin och hoppas på lite ny energi inför dagens avslutande 45 min. Och okej, det är inte en mandarin. Det är en satsumas (heter det så fast det bara är en?). Köpte på Kvantum igår. Jättegoda! Yeey! Min favoritfrukt är tillbaka! Jag kan äta hur många som helst...

Tur att jag har många intressanta saker att skriva om...jag menar, mandariner (jaja! satsumas)....

Tränade bodypump igår. Release av Bodypump 71 var förra veckan, men det var först igår som jag körde hela nya programmet. Det får godkänt. Kände mig rätt less på det gamla och var glad att äntligen få köra nåt nytt, men då jag stod där mitt i det nya programmet och inte visste om jag borde öka/minska/ha oförändrad vikt på stången saknade jag det som jag kunde så bra. Haha. Att man aldrig är nöjd!

Men men, det räcker ju med att köra igenom programmet en eller två gånger till för att veta vart man borde ligga på de olika låtarna. Nu körde jag rätt oförändrat och det gick ju finfint. Måste dock öka på axlar och bröst till nästa gång medan mina biceps kommer att få lida i ett par veckor tills de har anpassat sig till den nya, tuffare låten. Andra muskelgrupper som har en jobbig tid framför sig är rumpa/baksida lår. Utfallslåten är nämligen en variant från h*lvetet...men jag älskar den! Inga vikter, ena foten på lådan och därmed mycket balans och teknik. Kommer krävas ett antal gånger innan tekniken sitter ordentligt, men det är det värt! Lunges i olika tempo och en fot på lådan ger en stor rörelse som kör skiten ur både baksida lår och rumpa samtidigt som det kräver balans i hela kroppen. Sjukt jobbigt! Men det måste också vara jäkligt bra träning! Som instruktören sa igår: "Jösses vilka fasta rumpor vi kommer ha till jul då det är dags att byta program igen" ;)

Sådärja, nu har jag analyserat sönder ett bodypump-pass också. Grattis till mig. Som tur är har jag nu ätit upp min mandarin (okej! satsumas) och måste börja jobba igen. Så nu tar inlägget slut.

Vill ni veta mer om Les mills fantastiska träning. Klicka på länken: Les Mills

Alltid nån som blir glad

Nu har lillasyster åkt norrut. Det är tråkigt. Har ju liksom vant mig vid att ha henne här... :( Men jag vet att det finns en gosse i Umeå som antagligen är väldigt glad nu då hon är påväg dit...så jag får väl vara glad för hans skull istället då ;)

Sitter på jobbet och skriver "styrande dokument". Wohooo!! Är det helg snart?


Mailbekymmer

Jobbmailen fungerar inte. Sjukt drygt. Hur ska jag nu kunna göra nåt vettigt?


Blåbärsbullar och kanelsnurror

Igår bakades det som aldrig förr på Murargatan! Jag och min syster drog igång bullbak som resulterade i både blåbärsbullar och vanliga kanelsnurror. Jättegoda, såklart! :) Aldrig är väl nybakta bullar så goda som när man har stått och bakat dom själv...

I inflyttningspresent i vintras fick vi en silikonform från Åhléns (den rosa formen med plats för 6 bullar), och den testates också igår. Det blev några fina "ros-bullar", men blåbärssmeten läckte ut i botten på några av bullarna, så på dom ser man inte rosmönstret lika tydligt. En kul grej, men passar nog bättre på vanliga kanelbullar :)

Tro förresten inte att vi hade kletat färdigt i köket efter detta. Nejdå. Ett par timmar senare stod vi där och knådade nästa deg. En pizzadeg! Pizza med spenat, ricotta, mozzarella och bacon blev det till middag och sen gick vi på bio - Flickan som lekte med elden. Jag tyckte att första filmen var bättre, men den här får godkänt den med.

Vad vi gjorde när vi kom hem? Fikade te och bullar såklart ;)


Flyttäventyr (Varning: en uppsats)

Har haft det bra hemma. En väldigt intensiv helg passerade i raketfart, men nu är mormor på plats i sitt nya hem och hennes gamla är nästan helt tomt. Vi började tidigt på lördagmorgon och vid middagstid var det mesta på plats i den nya lägenheten. Min bror rekryterade två flyttkillar (läs två kompisar som ändå inte hade nåt bättre för sig) när han och pappa hämtade släpet på OK, så vi fick utomordentlig bärhjälp när släpet skulle lastas. Det bästa med dom här två flyttkillarna var att dom även åkte med till den andra lägenheten och hjälpte till att ställa möblerna på plats på det nya stället. Min bror har snälla kompisar! :)

Jag hade funderingar om att åka till Kalix för att se en hockeymatch på eftermiddagen...men flytten tog all tid så det blev aldrig av. Jag har inte sett en hockeymatch på 100 år så det hade varit kul att se...men men, en annan gång kanske :) På kvällen umgicks jag med vänner och på söndag fortsatte flyttjobbet. Hann även hälsa på en barndomskompis samt äta jättegod middag hos min bror. Där blev det även film och godis på kvällen. Mycket trevligt!

I måndags vaknade jag tidigt och jobbade medan dom andra sov. Vid lunchtid var det sen dags att ta tag i flytten igen. Allt som skulle sparas måste sorteras ut och resten skulle slängas. Det gjorde ont i hjärtat att se mormors hem försvinna...men vad ska man göra? Allt ryms inte i hennes nya, mindre lägenhet och vi alla har ju redan mer än vi behöver...men nu finns iallafall mormors plätt-lagg, två sjalar och några fina, virkade dukar i min ägo. På kvällen blev det film med syster, mamma och kusin.

Tisdag = hemresedag, men vi hann även med en fika på Brännvalls och ett besök och småfix hos mormor.

Insåg i tisdags att jag nog inte kommer att åka upp igen förrän till jul. Jul. Det är tre månader dit. När jag insåg det fick jag ont i magen. Det är ju jättelänge! :( Som tur är kommer mina föräldrar ner i november, så jag behöver inte klara mig utan familjen hela den tiden iaf och just nu har jag syster på besök så jag antar att jag inte ska klaga! :)

Nu är fikarasten slut, så nu är det dags att jobba.


Bild: Privat Juli 2009

Den här lille krabaten var glad över att ha mig hemma igen. Så glad att han promt skulle sova med mig på fredagkvällen. Och inte bara i mitt rum eller i min säng. Nejdå. Han ville sova PÅ mig. Även om det är väldigt gossigt så har jag väldigt svårt att sova då han ligger så nära, men jag har inte hjärta att köra bort honom. Som tur är så är han känslig för värme, så han står inte ut så länge utan tvingas snart flytta sig en bit bort och ofta ända ner på golvet :) Klockan 7 på lördagmorgon tyckte han att jag hade sovit färdigt. Det tyckte inte jag, men Nikko vann... ;)


Fina ord

Den här texten har jag sett som väggord på många, många, många ställen. Texten är fin, så jag gjorde en egen, digital variant :)

Idag åker jag HEM. Lycka!



HOME - where the people I love live :)

Nu är det dags att jobba. Eller iallafall försöka...

Vem försöker jag lura?

Sitter här och "jobbar"....men tankarna är på annat håll. Äh, vem försöker jag lura egentligen? Om jag ska vara ärlig så jobbas det inte mycket alls i min hjärna för tillfället. Det är torsdag idag. Torsdag! Det innebär att det är fredag imorgon! Imorgon! Whiiii!!!! Som sagt, jag har lika stort tålamod som ett barn innan jul...


Bild: Privat. Juli 2009.

Fönstret till höger om balkongen hör till mitt flickrum. Numer bor min syster där och jag sover i gästrummet som har fönster åt andra hållet. Ett bra byte nu på hösten då man slipper morgonsolen, men mitt i sommaren lyser midnatssolen rakt in gästrummet och ger mig vissa sömnsvårigheter....fast egentligen gör det inget, jag brukar ändå inte ha tid att sova när jag är hemma ;)


Snart är det dags!

Avsparken mellan Sverige och Malta närmar sig. Snart är det dags! :)

Idag beställde jag mina nya glasögon. Spännande! Det är två ganska olika bågar. En lite mer markerande av plast och en diskretare i metall (?) Hoppas verkligen det blir bra. Dom kostar ju flera tusen :( Är det inte förresten väldigt orättvist att man ska behöva betala mycket mer för sina glasögon om man ser sämre? Tycker istället att man borde få nån sorts tycka-synd-om-rabatt som kompensation. Man är ju liksom halvblind!

Blev så glad när en av optikerassistenterna kollade upp mitt synfel och sa "Men det där är inte så farligt. Finns dom som ser mycket sämre". Det är det ALDRIG nån som har sagt så till mig förut! Det brukar snarare låta mer såhär "Du har ju ett KRAFTIGT synfel..." eller "Oj, så starka linser finns inte inne. Dom måste vi beställa..." och när jag gjorde min synundersökning gick konversationen ungefär såhär:

Optikern -"Det är väl ingen idé att jag ber dig läsa bokstaven på väggen va?"
Jag -"Antagligen inte"
Optikern -"Ja, men vi testar så har vi gjort det"
Jag -"Ok"
Tystnad
Optikern -"Ja..? Varsågod"
Jag -"Va? Är den framme?"
Optikern -"Ja...det har den varit hela tiden.."
Jag -"Vi kan nog lägga ner det här nu"
Optikern -"Ja, jag tror det. Jag får lägga på styrkor direkt, tror jag..."

Så kan det gå! ;)


Pirrigt!

Jag har hemlängtan. Men det gör inget, för på fredag sätter jag mig på flyget som tar mig hem till Norrbotten! Jag är som ett barn som vet att julafton är nära...kan liksom inte vänta längre. Vill åka nu, nu, nu!!! :)

Anledningen till denna impuls-hemresa är att mormor ska flytta. Hon har fått en liten lägenhet på ett äldreboende och hon vill flytta. Det är ju fortfarande en riktig lägenhet med privatliv och kök där hon kan laga egen mat osv, men ändå alltid nära till nån som kan hjälpa till när så behövs och sällskap dygnet runt. På Brännagården kan dom jubla, för det spelar ingen roll vem som än bodde där innan....nu kommer världens goaste, underbaraste och varmaste människa att flytta dit och förgylla deras dagar. Både boende och personal har fått högvinsten! :)

Jag åker upp med min moster på fredag eftermiddag och stannar till tisdagkväll. Mycket som ska göras i och med flytten, men förhoppningsvis hinner jag träffa några speciellt utvalda människor också :)


Bild: Privat. Juli 2009

Visst är hon söt!


Tisdagstemat är tillbaka!

Denna vecka: vänskap

På bilden ser man mig (t.h) och Caroline (t.v), min andra halva. Vi möttes under nollningen på Umeå Universitet då våra två nollegrupper skulle koka palt tillsammans :) Sedan dess har vi tagit oss igenom varenda lab och varenda tenta tillsammans. Vi har, kort och gott, gått igenom 5 års studier och allt som hör därtill tillsammans och den vänskap vi har byggt upp under denna tid kommer att vara för evigt. Garanterat.

Bild: Privat från sommarens Gotlandssemester


Resultat

Fredag: Grina

Lördag: Zlataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan!!!!!!!!!!!

:)


TGIF?

Idag har jag verkligen inget roligt att skriva om. Tyvärr.


Bilder: Privata


Fotboll, fotboll, fotboll

Ny match i tisdags. Hur den gick? Vi vann, såklart! :) 5-0. För egen del blev det både mål och assist, så jag är nöjd. Skrapsår och blåmärken på knän och lår är sånt som hör till. Solen sken, det var varmt och en perfekt sensommarfotbollskväll. Humöret på topp och en kväll som denna måste man älska sitt liv. Tänk att ren lycka kan vara så lätt att skapa!? Tänk att man just då inte önskar att man var någon annanstans i världen. Tänk att man just då inte saknar någon eller något. Allt man behöver finns just där. Som en del i ett härligt lag kämpar, svettas, springer, peppar och spelar man tillsammans. Att ren lycka upplevs när man har maxat kroppens kapacitet, mjölksyran sprutar, blodet rinner från knäskålen, man är svettig, smutsig och den alltmer framträdande lårkakan gör att hela låret värker...nog låter det lite märkligt! Men så är det. Jag är en rätt enkel människa när allt kommer omkring ;)

Imorgon ska Sveriges damer spöa Norge i EM-kvarten och på lördag är det j*vlar i mig bäst att de svenska herrarna vinner mot Ungern!


Bild: Privat

RSS 2.0