Jag är inte klar med sommaren än

Men höst-kylan har kommit vare sig man vill det eller inte, så nu packar jag väskan och drar till Turkiet :) Fick nyss ett mail om att planet är 2h försenat...så får styra om planerna lite...men ändå, det närmar sig! Känns himla lyxigt att få åka iväg såhär mitt i allt medan alla andra slavar på med jobb och annat. Nu känns det värt det att bara ha 3v semester under sommaren :)

Men det här med ledighet och planerad semester....kan folk lukta sig till det, eller? Fredagseftermiddagen på jobbet var verkligen helt sjuk. Folk kom från ingenstans..."kan du titta på det här?" "har du tid att sitta ner en stund och gå igenom lite grejer innan du går?" "kan inte du titta igenom min planering innan du åker?" "har du tid med ett kort möte så du kan ge mig lite feed back på min presentation?" Jösses...det är ju inte så att det här är nån sista minuten-resa som vi bokade i onsdags...semestern har legat inlagd i min kalender och i sektionens semesterlista sen i maj! Jaja, jag hann med allt tack vare att jag skippade fotbollen och jobbade en timme extra innan jag gick hem och resten klarar dom alldeles säkert helt utmärkt utan mig.

I onsdags sprang vi Bellman-stafetten (5 x 5km) med jobbet. Fick en fin tröja med GE-loggan på (hehe), jobbet fixade resan och betalade anmälningsavgiften och vi fick en trevlig kväll i Stockholm. Själva löpningen var väl inte direkt trevlig, men allt annat runtomkring gjorde det på nåt vis värt det :) Min tid var ingen supertid, men å andra sidan har jag aldrig sprungit 5km på tid förut..så jag hade inte direkt nåt att gå på när det väl var dags. Vid 4km-skylten insåg jag att jag nog borde speeda på lite eftersom det bara var en km kvar och jag hade mycket kraft kvar i benen. Så..ja...min tid hade nog kunnat bli bättre om jag hade haft bättre koll på vad jag höll på med. Men jag tog mig runt och jag var snabbast i laget...så lite nöjd är jag iaf ;)

Men just ja, Turkiet var det....Sol, sand, varmt hav, bad, böcker, utflykter, god mat...Ska bli trevligt :)

Löpning

Fy s*tan vad tråkigt det är. Men men....jag måste försöka springa lite inför Bellman-stafetten som är nästa torsdag. Tur att sträckorna bara är 5 km! Vi är ett gäng från jobbet som ska springa, så det blir nog kul. Iallafall picknicken efteråt ;)

Är nyss inkommen från en löprunda som gick hyfsat. På vägen hem gick jag förbi vinbärsbuskarna på gården och såg att dom var sprängfyllda med röda, fina bär..så jag gick raka vägen in, hämtade en bunke och gick ut och plockade den full...och då kom jag bara ett kvarts varv på första busken! Jonas säger att jag ska passa mig för sura tanter som säkert ser buskarna som sina, så jag tar det lugnt och plockar bara lite. Just nu. Dom får fram till fredag på sig. Är bären kvar då, ja då plockar jag in dom under helgen. Annars förstörs dom ju!

Nu ska jag gå in i duschen och sen pyssla vidare med mitt livs första fotobok :)

Förresten...hur många fästingar tror ni man får av att plocka vinbär i 10 minuter? Ska syna kroppen i duschen och återkommer med svar snarast. Jag vet inte ens hur dom där jä*larna ser ut...men hittar jag nåt som kryper på mig så räknar jag det som en fästing direkt.

Värmen är tillbaka

+26C i skuggan. Den härliga sommaren har alltså bestämt sig för att hänga kvar ett tag till. Underbart! Jag är ledig idag och får på så vis en långhelg såhär i början av jobb-terminen. När vädret är såhär härligt känns det förstås som ett väldigt bra beslut :)

Blir en utflykt till Linnés Trädgård och sedan Botaniska trädgården. Vi var inte sugna på badutflykt, utan ville göra nåt annat...men värmen gör att man antagligen kommer att vilja bada ändå. Nåja, vi får ju njuta av vackra blommor istället :) Matsäcken är packad och består av smörgåsar, nektariner och plommon. Kameran följer också med. Mys!

Igår såg vi filmen Brothers...riktigt bra film så den kan jag rekommendera.

Ha en skön helg, kära vänner!

There must be a limit in the sky!?

Hur det har regnat idag! Helt sjukt! Åska, blixtar och REGN. I massor. Av och till hela dagen. Störtskurar från ingenstans. Det får mig att tänka på vår indiske kollega Prateeks härliga kommentar från i vintras då han stod på vårt kontor och förundrat, med stooora ögon, betraktade snön som fullkomligt vräkte ner utanför. Han stod tyst och tittade ut genom fönstret..läääänge, utan att säga någonting. Sen, plötsligt: "There must be a limit in the sky!?" Sen skakade han på huvudet och gick in till sig igen :)

Här kommer två bilder från när jag och Nikko myser tillsammans hemma på gräsmattan i Nybyn.

 

Min lilla skorpa!


RSS 2.0