En helg i australiens tecken

Eller, det är egentligen väldigt fel. Helgen har gått i Sveriges tecken. Med en australienare på besök måste man ju visa upp Sverige från sin bästa sida! Synd bara att jag och Jonas hittar lika bra i Stockholm som vi gör i en musikaffär...dvs inte alls.

Nåja, vi tog oss iallafall till slottet, tittade på vaktavlösningen, fikade i Gamla stan, promenerade bort till Vasa-museumet via en extravända på Skeppsholmen (ni skulle se oss i en musikaffär. Vi är totalt obildade i det området), besökte Vasa-museumet, promenerade ännu mer. Hamnade sedan helt planerat (knappast!) på Östermalms torg och irrade sedan vidare förbi NK m.m innan vi avslutade med en sväng på Hötorget före vi kraschade på tåget hem till Uppsala. Önskar verkligen att jag hade haft en stegräknare med mig!

Som ni förstår beskriver texten ovan verkligheten, men kanske är vår okunskap om Sthlm aningen överdriven. Vi hittar rätt ok, men känner oss så vilse. Stor stad. Inte vår stad. Tur att vi inte bor där! Vi hade iallafall en trevlig dag och vår vän fick se massa saker. Tror han gillade museumet och den gigantiska kanelbullen på ett fik i Gamla stan bäst. Hötorget var lite kul oxå, han fick ju se kantareller och lingon ;)

Inför turen av Uppsala kändes det lite hoppfullare. Här hittar vi ju. Vi vaknade upp till ett fantastiskt solsken och vi fick en härlig dag utomhus där vi hann besöka kyrkan, slottet, botaniska trädgården, Museum Gustavianum, Uppsala musik och kongress (Byt namn på huset!) + stan. Han gillade Uppsala. Iallafall sa han det =) Han gillade lunken, stämningen och ån genom stan.

Nu ska jag sova. Visar fina bilder imorgon om jag hinner.

Förvandlingen!

Köket före......och efter!!! (Ok, inte riktigt färdigt....men det närmar sig)Vilket kök skulle ni välja?

Det är sällan jag känner mig så fin som då....

I full fotbollsmundering alltså. Jag älskar det. Längtar redan till nästa sommar :)

På bilderna ser ni en bit av golvet, listerna och de två färgerna som finns på väggarna. Fondväggen (till vänster om mig) är egentligen gråare än vad den ser ut här...men men. Det är all renovering/inredning jag har att bjuda på idag. Ni får helt enkelt vara glad för det lilla....å så mig i fotbollsmundering såklart :)

Bygga egen hylla

Idag har jag hämtat en ny kupa till vår kökslampa. En av tre gick sönder när vi flyttade till Solna. Det är snart ett år sen. Ett ÅR! Tiden flyger verkligen fram! Mycket har hänt på ett år....tänk vad mycket som kommer hinna hända under dom kommande 12 månaderna...man blir nästan lite nyfiken :) Fast ändå inte. För tänk vad mycket tråkigare livet vore om vi hela tiden visste vad som skulle hända...

Såja, det var dagens filosofilektion. Nu till verkligheten:

Idag köpte vi även skivor som ska bli hyllplan i vår egendesignade hylla i köket. Själva stommen är klar och hålen för hyllplanen är borrade, så nu ska vi "bara" lyckas såga till hyllplanen. Igår kom de 2 sista spotlightsen på plats i köket, ovanför den lilla bänken vid kylen. Blev mycket bra. Men vad ska vi ha för kakel?! Helt klart ett av dom svåraste besluten under hela renoveringen. Suck.

Ett sista tillägg: Jag älskar våran diskmaskin. Jag ler varje gång jag startar den och tänker på att snart är all vår disk ren utan minsta ansträngning. Vardagslyx. Absolut.

Bilder!

Klicka här och ni hittar ett (eller egentligen flera) album där bilder på vårt nya hem är uppladdade.


London-weekend

Nu blir jag trött. Jag har laddat över bilder från kameran och tänkte visa vårt nya kök, men jag lyckas inte ladda upp en endaste bild. Just typiskt! :(


Hösten, som lätt känns mörk och dyster, börjar fyllas av roliga och spännande händelser:

26-29 september: En australiensisk vän, numer bosatt på Irland, kommer och hälsar på. Planer för helgen: så mycket turistande som möjligt i både Uppsala och Stockholm. Det behöver både han och vi ;)

4-5 oktober: Stockholms-weekend, bara jag och Jonas på vår 6-årsdag. Kommer bli väldigt, väldigt bra :)

10-12 oktober: Öviks-weekend. Flyger upp, firar Jonas födelsedag och kör sen ner. Vips så hade vi bil igen!

20-23 november: London-weekend med två av mina närmaste vänner ska jag hälsa på en tredje. Kan det bli annat än en succe?!

Så nu vet ni det. Inte lika kul som bilder på vårt nya hem....men alltid något.

Nya framsteg

Spotlights ovanför diskbänken...ja, det är faktiskt sant! Och det blev såååå fint! Har fotat, men orkar inte lägga upp ikväll. Måste sova. Jobb imorgon ju.

Update: Renoveringen

Har hunnit spendera en timme på jobbet idag. Inte så farligt nu när vi bor så nära och man får så bra betalt ;) Resten av dagen ska vi tvätta (tvättkorgen svämmar över) och renovera (nej, vi är fortfarande inte klara). Ska försöka få ordning i vardagsrummet, dvs bära in soffan och sätta upp TV:n på väggen och sen ska vi även pyssla lite i köket.

Funderar på gardiner till vardagsrummet. Är inne på svarta. Kanske fransgardiner. Kanske inte. Fördelen med fransvarianten är att man inte behöver sy upp dom utan bara klippa av i lagom längd. Sånt gillar jag! Haha

RSS 2.0