Sylt

Idag har jag spelat badminton med Åsa, precis som vanligt. Sen kom jag hem och det första jag gjorde var att hälla en påse lingon och lagom mycket socker i en gryta och koka sylt! Bra va? Nu sitter jag nyduschad med en kopp te och ser på damernas störtlopp. Resten av dagen blir lugn då kliandet i halsen finns kvar och jag hostar en hel del. Misstänker att det var under förra söndagens dagis- och förskolebarnskontakt som jag snappade upp vad det nu är som bor i min hals. Typiskt va? Jaja..jag tänker inte klaga...det kunde verkligen ha varit värre. Istället är jag glad och himlen ute är blå. :)

På söndag får vi besök av en 1-årig prinsessa!

Ha en jättetrevlig fredag!

Tur i spel?

Jag vet ju att jag har tur i kärlek, men nu testar jag även min lycka i spel. Jag tävlar hos Sandra på Inspirera mera i en tävling sponsrad av Designonline.

Första pris är ett presentkort på 500kr hos Designonline och andra pris är en Marimekko skål av modell mindre. Har länge suktat efter en sån skål men inte riktigt gett efter och unnat mig skönheten...att komma tvåa i denna tävling skulle ju därför kännas som en förstaplats ;) Håll tummarna för mig är ni snälla.

PS. Om det inte vore för att jag är så sjukt tävlingsinriktad och verkligen vill vinna skulle jag tipsa er om att också delta i tävlingen! ;) Hihi


Jag är också GENOMLYCKLIG!!

Får man citera en prinsessa? Jag gör det iallafall, så får vi hoppas att ingen blir upprörd :)

Jag har fått nytt jobb! Äntligen är jobbletandet och jobbångesten över och mitt nya jobb är klart. En stooor lättnad har infunnit sig inom mig. Allt kommer att lösa sig och nu har jag bara saker att vara tacksam över och inga orosmoln finns på min himmel. Hur bra är inte det!?

Jaja, det är klart att det finns saker jag oroar mig över (smågrejer som flygbiljetter hem över påsk, blir det nån skidresa osv)...och jag känner mig raspig och kliig i halsen, men inte ens det räcker för att skapa moln på min himmel. :)

Ha en underbar torsdag!


Fotografi: Privat 2009


Saker på bokstaven T

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du: Therese
2. Ett ord på fyra bokstäver: Tall
3. Flicknamn: Tilde
4. Pojknamn: Tobias
5. Yrke: Tandläkare
6. Färg: Turkos
7. Klädesplagg: Trosor
8. Mat: Tacos
9. Sak i badrummet: Tandkräm
10. Plats/stad: Tärendö
11. En orsak att vara sen: Trafikolycka
12. Något man skriker: Tyyyyyyyst! (Iaf gör min kusin det åt min moster då hon pratar för mycket med mig och han inte får så mycket uppmärksamhet som han tycker att han borde få...)
13. Film: Terminator
14. Något man dricker: Te
15. Band: Takida
16. Djur: Tarantella
17. Gatunamn: Tvistevägen
18. Bil: T-ford
19. Sång: -
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Tennis


Foto: Privat


Silver och brons

Två medaljer...kul!! Jag kan inte annat än gilla Anders Södergren. Han är en otroligt skön snubbe som vet vad han håller på med och skiter i vad alla förståsigpåare säger. I like! Sen har vi Helena Jonsson också såklart...hon är inte dum hon heller ;)

Helgen har passerat och vi har hunnit med lite av varje. Igår handlade vi mat för veckan och storstädade lägenheten. Känns mycket bra att det är gjort! I lördags kom Elin hit en sväng och sen åkte vi och hälsade på släkt i Svartbäcken. Efter 4 timmars lek med Elvira och Johannes (7 och 3,5 år) åkte jag hem och njöt av lugn och ro :)

Nu har det dessutom hänt. Vi har köpt ett skrivbord. Vi som hade bestämt att vi inte skulle ha ett skrivbord, utan skulle klara oss med vår lilla bärbara dator har nu kapitulerat och tryckt in ett skrivbord i sovrummet. Behöver jag säga att idén inte var min, utan kom från min sambo? Längtan efter den stationära datorn och alla spel den innehåller blev till slut för mycket. Suck. Okej om vi hade haft plats över, eller planerat för ett skrivbord från början...men nej. Vi hade redan ett färdigmöblerat sovrum som nu har stuvats om och på nåt sätt innehåller en möbel till. Jag behöver några dagar till för att vänja mig vid situationen.

Let's dance

Sitter här och ser Morgan dansa rumba i Let's dance....inte så jättespännande så jag bloggar lite samtidigt :) Jonas slutade tidigt och sen har vi fredagsmyst med pizza och cola...mmmmmums! Nu har vi precis kokat det obligatoriska kvällsteet och ska fortsätta kvällen i samma otroliga tempo som den har haft hittills ;)

Det här var nog det mest meningslösa inlägget jag någonsin har skrivit...så vi slutar med nåt vettigt iallafall:

Jag önskar er alla en mysig fredagkväll och en trevlig helg!


Foto: Privat

Badminton, bodypump och sen skidor

Nåja...jag ska kanske inte göra allting själv...badminton och bodypump tänkte jag plåga mig själv med, men skidor tänkte jag låta andra åka medan jag ser på :) Herrarnas 15km klassiskt i VM kl.13. Anders Södergren eller Johan Olsson. Vem tror ni? (Vi låtsas att det inte är 100 andra som också har en teoretisk chans att vinna...)

Vad gäller badminton så har jag spelat det en timme i morse tillsammans med Åsa. Vår stående fredagsdate. Är mycket glad över den och även om jag får jobb i framtiden så kommer jag att försöka styra min arbetstid så vi kan fortsätta spela tillsammans. Får hoppas att det går...

Nu har jag vilat hemma i drygt en timme (läs: ätit) och bodypumpen börjar kl.11, så nu måste jag gå!


Foto: Privat

H&M Home?

Hmm..det här var nåt nytt. H&M Home har iallafall inte jag sett förut. Surfade runt lite och hittade några godbitar bland deras kuddsortiment:



Bilder: H&M Home

Fastnade för deras grön-vita kuddar, men alla som visas ovan finns även i svart-vitt också. Mot det vita blir det gröna en sån härlig färgklick som genast för tankarna mot vår och grönska.

Så...vad säger ni? Hiss eller diss?

Nu ska jag se skidskytte, men innan det har jag en sak till att tillägga:
HEJA SVERIGE!!


Dagen efter tisdag

Som sagt, efter lite kamerastrul så har jag nu bilder på veckans tisdagstema handgjord. Fler tolkningar hittar ni här.



Foton: Privata. Februari 2009

Strumpor stickade av min ♥mamma♥! Jag och Jonas fick varsitt par i julklapp och dom används flitigt hemma på vårt dragiga vardagsrumsgolv. Eftersom mamma nu har försett alla i familjen med strumpor, mössor och halsdukar har hon nu stickabstinens och har bett mig leta upp ett mönster på nåt jag vill ha. Jobbigt ;) Har hittat några söta koftor som jag väljer mellan.

På gång!

Kamerabatteriet är på laddning och i kameran finns bilder på veckans tisdagstema. Fotade på som bäst igår och sen dog kameran. Den skulle såklart laddas redan då, men det glömdes bort. Surt! Dom kommer in så fort kameran är färdigladdad.

Just nu ser jag på skidskytte och ska sen iväg på BodyPump. Passet kommer att krocka med målgången...det har jag redan räknat ut. Har även övervägt att skjuta på träningen till ikväll bara för att få se vem som vinner...men nej, jag vill träna nu. Så...så blir det! :)


Foto: Privat. Februari 2009

30st

minisemlor blev det.

Recept:
30st bullar

50g smör
2,5dl mjölk
25g jäst
1,25dl kesella
2krm salt
1tsk kardemumma
0,75dl socker
8-9dl vetemjöl
1 uppvispat ägg

Fyllning
200g mandelmassa
1dl mjölk
2,5dl vispgrädde
florsocker

Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37C. Smula ner jästen i en bunke och häll i vätskan. Tillsätt Kesella, salt, kardemumma, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Strö över lite mjöl och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

Slå på ugnen och ställ in den på 250C. Arbeta upp degen och forma till 30st släta bullar som får jäsa på bakplåtsklädda plåtar under bakduk i 20 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i 5-7 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.

Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur bullens mitt och samla allt det urgröpta i en skål. Riv 200g mandelmassa och blanda ner i skålen. Häll på mjölken och mosa ihop allting till en smet med hjälp av en gaffel. Fyll bullarna med smeten och vispad grädde innan du sätter tillbaka locket. Strö florsocker över bullarna med hjälp av en te-sil.

Källa: Arla

Jag är ju, som bekant, inte van vid att fota alla mina bakverk...och tyvärr är semlorna inget undantag. Dom gjordes klara, vännerna kom och semlorna åts upp (okej, vi har 3st kvar i kylen, men dom är inte lika fina nu som dom var igår...). Jag är ledsen! Men jag lovar, dom var jätte fina och alla tyckte att dom var så små, söta och fina. Och GODA! :)

Semlor

Jag fick rosa och vita tulpaner av ♥ mitt igår...jättefina! Han vet vad jag tycker om...helt klart! :) Vi började dagen med en promenad i solskenet för att köpa nybakt bröd och juice. Sen gick vi hem och hade mysfrukost framför skidåkningen på TV. En perfekt start på helgen.

Idag ska här bakas och städas och ikväll kommer vänner över på besök. Vi har lovat att bjuda på hembakta semlor...just nu kan det hela kännas aningen oigenomtänkt eftersom det är alldeles för mycket spännande skidåkning på TV för att vi ska få nåt annat gjort. Men men, klockan är ju inte ens 11 och ännu har vi några timmar på oss. :)

Helena Jonsson vann VM-Guld i jaktstart och därför skickar vi ett STORT GRATTIS till henne!! Sjukt imponerande!
Johan Brolenius ligger 2a inför andra åket i herrarnas VM-slalom, så honom håller vi tummarna för inför andra åket.

Det är bra mycket roligare att vara svensk idag jämfört med för några dagar sedan ;)


Bild: Google

Önskar er en trevlig söndag!

Tinnitus

Det sitter uppe en lapp i trapphuset där dom uppmanar alla att byta batteri och sen testa sina brandvarnare. När man har gjort det ska man sedan kryssa för sitt nummer i listan över lägenheter längst ner på lappen. Hursomhelst, nu har jag varit duktig och gjort som lappen säger och sitter nu här med ett tjut i vänster öra. Jag höll brandvarnaren alldeles för nära huvudet när jag tröck på test-knappen. Blev snabbt på det klara med att vi har en fullt fungerande brandvarnare...*Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip, piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip*

Nu ska jag se klart herrarnas storslalom på TV. Tror jag ska byta nationalitet tillfälligt under dom tävlingarna som är kvar...Svergie är verkligen inte vidare kul att heja på i detta mästerskap :(


Kan jag sy?

Jag tog mig till slut upp ur soffan, släpade fram symaskinen och strykbrädan och började greja. Det tog sin lilla tid...men nu hänger det nyfållade gardiner i vardagsrummet och vi har en ny duk i köket. Bra va?!

Har sparat det svåraste till sist, nämligen att sy en rak(säger man så?) kappa till köksfönstret. Jag hoppas att jag ska klara av det och framförallt hoppas jag att det blir fint när det blir klart. Jonas har tjatat om färg till köket ett bra tag nu och jag hoppas att mitt senaste tyginköp ska ge köket den färgchock det tydligen behöver...

Visar en bild på Vaksala kyrka, fotad en disig dag i februari.

Foto: Privat. Februari 2009.

Pyssel

Idag är en hemmafixardag. Så var planen iallafall...men känner mig inte vidare fräsch. Halsen känns lite konstig och jag känner mig täppt i näs- och örongångar. Egentligen borde jag väl inte bli förvånad. Varenda människa går ju runt och bär på en förkylning...eller, om man har otur, ett influensavirus.

Ska vila lite nu och sen förhoppningsvis ta tag i lite pyssel som att stryka gardiner till vardagsrummet och sy till en duk som är lite för stor för vårt köksbord...hade även tänkt göra små ärenden inför alla ♥ - dag...


Foto: Privat. Februari 2009

Önskar er alla en trevlig torsdag! ♥

Ett enkelt sätt

att följa min blogg är att klicka på länken nedan:

Följ min blogg med bloglovin

Om ni tycker om den alltså :)

Svenska framgångar

Två tolfteplatser är resultatet för Sverige så här långt i alpina VM. Inga svenska framgångar med andra ord, bara massor, massor, massor med snö. Tävlingar flyttas hit och dit och det ursprungliga schemat känns väldigt inaktuellt. Trist! Förresten så snöar det i Uppsala också idag. Om man bortser från att det inte finns ett berg (eller ens en kulle) så långt ögat når, så är det nästan som att bo i alperna!! ;)

Avslutar med en bild från  gårdaggens promenad. Nu är det dags för frukost!


Foto: Privat. Februari 2009

Ny tisdag och nytt tisdagstema

Veckans tema är utomhus. Fler bidrag hittar ni här

Mina foton är tagna under dagens promenad i kvarteren runt omkring. Solen sken, det knarrade gott under fötterna och här kommer bilder från Uppsala i vinterskrud:


Vägen leder till en liten lekpark...


...och även om en vinterdag är härlig så tror jag att både den här...


...och den här längtar efter soliga, varma sommardagar och lekande barn.

Nu får det vara nog!

Bakom tunna moln syns en blå himmel och termometern visar ett par minusgrader. Jag har suttit och googlat som en tok efter bra firmor som sprutlackerar innerdörrar. Vi hittade en firma förra veckan som vi kontaktade via deras formulär på hemsidan. Vi har fortfarande inte fått något svar därifrån, så nu ville jag ringa upp dom och fråga om priser istället...men jag lyckas inte hitta tillbaka till hemsidan! :( Aja, vi har ett alternativ till där totala kostnaden hamnar på mellan 2500 och 3000kr för 3 dörrar. Rolig utgift!?

Nu har jag däremot gett upp och tänker ta med mig kameran ut på en liten promenad.


Foto: Privat. Februari 2009

Cult-drömmar

Vårfräscht med nya Folklore (mitten)


Alla hjärtans dag


Romantik med Gracilis-serien


Bilder: Miasonline.se

Strålande sol!

Idag är det en härlig dag utomhus. Några minusgrader och strålande sol från en klarblå himmel. Skjutsade Jonas till jobbet imorse och sen är planen att jag ska åka och storhandla under dagen. Dagens träning blir ett kvällspass tillsammans med en kompis. Bodypump står på schemat. Känns nästan konstigt att gå dit tillsammans med någon, är så van att träna själv...?

Helgen har varit bra. En shoppingsväng i lördags och igår åkte jag till Stockholm för att se dambasket i Fryshuset tillsammans med Elin. Det var allt annat än en välspelad match, men basket är alltid kul att se och att umgås lite med Elin är aldrig fel, så det var mycket trevligt ändå.

Foto: Privat. Februari 2009

Den här lilla sötnosen kom till mig på min födelsedag...ända från Norge!! Jag blev så överraskad och glad! Tack Victoria! :)

Hoppas ni alla får en bra start på veckan!

En bra dag

Idag är en bra dag. Egentligen är vädret allt annat än bra. Det snöar visserligen, men det regnar lika mycket och på vägen är det bara slask. Var blött och tungt att cykla till och från SATS. Men på nåt vis gör det inget. Jag är glad ändå. Känner mig glad i hela kroppen. En skön känsla. Kanske beror det på att det är fredag?

Såg på nyhetsmorgon i morse att man i Kista galleria försöker slå världsrekord i att titta på TV. Hela helgen ska dom hålla på...hur sjukt är inte det? Dom hade ett visst antal figurer på ett bord och för varje paus dom vill ha måste dom "slakta" ett visst antal figurer. Tror det var getter. Varje get är värd 5 minuter. När getterna är slut får dom inte ta nån mer rast. Väldigt konstigt. Det roligaste med inslaget var att reportern verkligen tyckte att hela idén var helt sjuk och kunde knappt hålla sig för skratt när han intervjuade kvinnan som frenetiskt stirrade på TV:n och samtidigt svarade seriöst på hans meningslösa frågor. Vardagshumor..haha

Titta: Jag fick tulpaner på min födelsedag! :)




Foto: Privat. Februari 2009

Varm

Nu sitter jag här. Varm i kroppen efter ett hårt träningspass, en ordentlig lunchportion och en härlig dusch och varm i hjärtat av alla gratulationer som når mig via internet, SMS och post. Jag är glad över att ha så många omtänksamma människor i mitt liv. Ni är BÄST!

Fick två paket och ett brev med posten idag och igår kom också ett sött litet kort + att världens bästa Carro ringde och sjöng för mig! Det var så fint och jag blev så glad! Jag struntar väl i att det var en dag för tidigt...det gjorde inte Carro som bad om ursäkt 100 gånger för att hon tagit fel på dag. ;) Paketen har jag faktiskt inte öppnat än då jag bestämde att jag skulle äta och duscha först. Det har jag gjort, så nu behöver jag inte vänta längre :)

Kram på er!


Bild: Google

Idag är ingen vanlig dag

för det är Tessides födelsedag! Hihi :)

I morse väcktes jag av min kära sambo med skön(?)sång, presenter, saft och tårta! Vi hade båda lite svårt att äta så mycket grädde så tidigt på morgonen, men han ville så gärna att jag skulle få lite födelsedagstårta idag och att jag inte skulle behöva varken äta den ensam under dagen eller vänta ända tills han kommit hem från jobbet. Den varma gesten gjorde att tårtbiten åts med ett leende, men sen låg vi kvar i sängen en stund lite halvt illamående båda två. Haha.

Vad fanns i paketen då?

Bild: Sisu

Bild: designonline

Boken Ät bäst är en bok om hur man på bästa sätt kombinerar näringsintaget med olika typer av träning. Jätteintressant! Här hemma har vi på senaste tiden (sen jag fick väldigt mycket fritid och träningstid) diskuterat detta ämne flera gånger. Det sista jag vill är ju att kombinera min träning med att äta fel, (för lite, för sällan, för näringsfattigt eller för lång tid efter avslutat träningspass). Sen vill jag inte äta kosttillskott heller, utan jag vill äta vanlig mat. Rätt sorts vanlig mat. Vi alla vet ju hur viktigt det är att äta något direkt efter passet som är bra för återhämtningen...men vad ska man äta? Räcker det vekrligen med en banan? Jag vill ju komma någonvart med min träning. Bli starkare, få bättre kondition m.m, och med rätt näringsintag når man framgångarna lättare helt enkelt.

Ljuslyktorna/Ljusstakarna från Menu Design är så fina! Tror det blir kaffebönor i dom nu till en början, men sen närmare våren så kanske dom byts ut mot en fin blomma, en videkisse-kvist eller en björkkvist med små musöron. Vi får väl se ;)

Nu börjar det bli dags för frukost nr2.

Det var ju tisdag igår...


Foto: Privat

Här ser ni min tolkning på temat mjuk. Den här lilla krabaten (till höger alltså :P) är bland det mjukaste jag någonsin känt! Så söt, så mjuk, så snäll och så fin. Sötisen bor på Lone Pine Koala Sanctuary i Brisbane, Australien. När bilden togs var jag fortfarande inte övertygad om att kängurus inte boxar vem som helst och när som helst...så därför höll jag mig på behörigt avstånd ;)

Här ser ni fler tolkningar av veckans tisdagstema

Imorgon

Imorgon ska jag köpa tulpaner. Varför imorgon? Varför inte idag? Lista ut det, om ni kan! :)

Bild: Google

Sitter och lyssnar på Anna Ternheim (sjukt bra!) och skriver en jobbansökan. Men nu är det dags att bege sig mot Uppsala Science Park för ett litet möte. Håll tummarna för mig, mina vänner!

Ännu en vanlig dag

Klart och kallt ute. Idag blir det en sväng på stan och ett möte. Ingen träning idag. Tisdag är vilodag :) Alpina VM börjar idag! Äntligen finns det nåt som vi arbetslösa kan titta på om dagarna! ;)


www.valdisere2009.org


En vanlig dag

  • Frukost framför nyhetsmorgon och Top Model Australia
  • Cykeltur in mot stan
  • Träning 1-2h
  • Cykeltur hem igen
  • Lunch
  • Jobbsites och jobbansökningar
  • Fritid! :)
En vanlig dag i Thereses liv. Mer spännande än så blir det faktiskt inte. Idag består fritiden av att tvätta.


Foto: Privat. Januari 2009

RSS 2.0