Cupcakes blir till

Cupcakes-tillverkningen lyckades jag faktiskt dokumentera...lite. Håll till godo:


Nygräddade coklad-cupcakes. Muffinsformen från Clas Ohlsson fungerar endast som stöd för pappersformarna som finns inuti. Tips från coachen (Leila)


Frostingsvisp och bunke. För att bre ut frostingen på cupcakesen använde jag mig av en smörkniv i plast. Min slickepott kändes för stor och smörkniven fungerade utmärkt. Som att bre grädde på en tårta, fast enklare. Och roligare, eftersom frostingen har en sån härlig konsistens.


Färdiga cupcakes! Köpte de finaste strösslen jag kunde hitta på en vanlig ICA-butik: Rosa och lila hjärtan :) Sen hittade jag en burk med silverkulor längst in i en låda hemma i köket...och titta så fint allt passade ihop!

Foto: Privat.

Cupcakes på G

Ja, det verkar bli ett par stycken trots allt. Gräddade och klara...nu ska "bara" frostingen på!

Det gick vägen!

Surdegsbrödet är bakat, smakat och infryst. Blev gott! Ett väldigt grovt bröd som ger käkarna träning i varje tugga. Stor skillnad mot allt annat jag har bakat. Beror på allt grovt rågmjöl, hasselnötterna och all torkad frukt. Smaksatt med kanel blir det en spännande smak och man behöver inget mer pålägg än smör :)

Jag hade planer på att fota under bakets gång...men det blir rätt kladdigt och jag är alldeles för rädd om min fina systemkamera för att ta i den med degiga händer och lägga den i ett kök med mjöl överallt. Så...sorry!

Nu ska dessa godingar på:


Foto: Privat. Januari 2009

Nytt försök

Ja...jag räknade visst lite galet när det kom till surdegen igår. Eller, nej. Jag räknade helt rätt, men läste helt fel. Det tar 5 dagar att göra en surdeg, så därför blev det inget bakande igår utan det fick skjutas upp till i eftermiddag då jag gör ett nytt försök.

Idag ska här städas också. Det måste ju vara rent och fint här hemma inför tjejfikat imorgon :)

Foto: Privat. 2008

Tycker ni om det ni läser?

Klicka på länken nedan för att enkelt hålla koll på mina uppdateringar:

Följ min blogg med bloglovin

Högst frivilligt såklart ;)

Surdegsprojektet

Idag är det dag 4 i surdegstillverkningen, det innebär att det äntligen är bakningsdags!

Men det får vänta i någon timme till. Kom alldeles nyss hem från träningen, så nu vill jag ha maaaaaaat! Körde BodyPump idag och lastade på några kilo extra på ben-låten. Det kändes! Planen var att öka på bröst också, men träningsvärken jag hade redan före passet gjorde att jag lät bli ;) Får bli nästa gång. Det känns lite pirrigt varje gång man lastar på tyngre än vanligt, men man måste våga öka och utmana sig själv. Hur ska man annars bli bättre?

Foto: Privat. Surdegen, dag 1. Den är mycket större nu :)

Tisdagstema - Vardagsliv

Här kommer bilder för att illustrera mitt vardagsliv:


Tandborstar - vem använder inte en sån varje dag?! :) Gissa för övrigt
gärna vilken tandborste som tillhör mig och vilken som tillhör min sambo ;)


Mobilen. Den är där jag är, helt enkelt. Varje dag.

Mina fina träningsskor får representera en annan viktig del av min vardag, nämligen träningen.


Fler tolkningar på Vardagsliv hittar du här

Cupcakes

Jag vill prova att baka cupcakes...inte vanliga muffins, utan cupcakes med fin frosting och garnering. Men eftersom dom måste bli uppätna också så får det vänta till nästa tjejfika. Har föreslagit nu på fredag, men har inte fått klartecken från alla än. Passar det inte då, så tar vi det nästa vecka, på min födelsedag :)

Hursomhelst. Jag fullkomligt älskar Leilas bok "A piece of cake" och där finns bilder på jättefina cupcakes. För att få lite mer inspiration googlade jag och ramlade in på denna fantastiska blogg. Jösses, den här tjejen tar hela cupcake-grejen till oanade höjder!! Sen är hon fotograf också, vilket gör att bilderna blir helt otroliga. Kika in där och njuuuut...jag kan titta på hennes bilder i evighet!

----------------

Jag hade kollat fel på telefontider för mitt samtal jag skulle ringa. Telefontiden var visst kl.14-15 idag och 9-10 imorgon. Åååh, typiskt!

Aja, jag har hunnit plocka undan lite här hemma plus skapat detta spännande inlägg istället. Kreativt! ;) Träning om 55 min. Ska städa lite mer, äta ett litet mellanmål, byta om och cykla iväg.

Ha en bra dag!

Foto: Privat. Idbyn, oktober 2008

Tisdagens schema

Idag:

Frukost
Telefonsamtal
Mellanmål
TRÄNING - StepDance
Lunch
Handla

Blir en stressig dag det här! :)

För övrigt är jag så less på slasket som envist hänger sig kvar här i Uppsala. Man kan inte ens gå till bilen utan att kliva ner i något sorbet-liknande som man trodde var vanlig, ofarlig snö. Vips så är man blöt om tårna och arg som ett bi.

Foto: Privat. Norrbotten, Januari 2009

Såhär ser riktig vinter ut!

What to do?

Idag har jag några ärenden inne i stan, så för att slippa cykla in två gånger blir det en kombinerad träna/springa ärenden runda idag.

Idag är dag nr 2 i surdegstillverkningen...dag 1 innebar att blanda 2,5dL grovt rågmjöl med 2dL vatten, plasta över bunken och låta stå över natt. Dag 2 kräver att ytterligare 1dL grovt rågmjöl och 1dL vatten blandas ned i bunken varefter ytterligare 24h inkubering följer. Hohooooo, inkubering...inte svenska va? Näe, det är nog lab.språk. Tyvärr är det också det enda ord jag tycker funkar i sammanhanget...så ni får köpa det :) Det hela kanske slutar med att jag skriver en lab-instruktion. Haha

Träning på 45 min...dags att gå!


Shoppingresultatet

Efter några timmar på IKEA, Bauhaus och Elgiganten igår kom vi hem med en del grejer

Listan från förra inlägget ser nu ut såhär:
  • Strykbräda (Det är sant, vi äger ingen!)
  • Glasburkar (Jag ska koka lingonsylt till veckan)
  • Hållare för liggande kryddburkar (Som läggs i en av våra underbara kökslådor)
  • Brödform (Har planer på att baka surdegsbröd för första gången...kommer att bl intressant!)
  • Tavellist (Ska upp i köket)
  • Bordslampa (Som ska stå på sideboarden i hallen)
Wow. Rätt bra jobbat, om jag får säga det själv :) Synd bara på brödformen som jag verkligen ville ha...får köpa en någon annanstans istället.

Ett besök på IKEA

Japp, nu är det dags igen! Vi har faktiskt inte varit där på...ja..iallafall 2 månader. .Under renoveringen var vi nog där MINST en gång i veckan. Tur att det ligger så nära! (För nära tyckte pappa, som under sin vecka här i somras tvingades dit säkert 3 gånger. Lika många gånger som han varit där totalt i hela sitt liv  förut :) )

Idag kommer vi att spana efter följande saker:
  • Strykbräda (Det är sant, vi äger ingen!)
  • Glasburkar (Jag ska koka lingonsylt till veckan)
  • Hållare för liggande kryddburkar (Som läggs i en av våra underbara kökslådor)
  • Brödform (Har planer på att baka surdegsbröd för första gången...kommer att bl intressant!)
  • Tavellist (Ska upp i köket)
  • Bordslampa (Som ska stå på sideboarden i hallen)
Ska bli spännande att se vad vi kommer hem med :)

Ett försenat tisdagstema - Skyltar

Veckans tisdagstema är Skyltar, så här nedan visar jag den fina coca cola-skylten jag köpte på Camden market i London i höstas. Den är av plåt och jag gillar den skarpt! :)


Foto: Privat

Vatten, alvedon, te och en film

Ja...idag känner jag mig allt annat än fräsch. Hade tänkt pumpa kl.11, men mitt huvud spränger och temperaturregleringen i min kropp verkar inte riktigt fungera. Därför tänkte jag nu bädda ner mig i soffan och se nåt bra på TV medan jag dricker en kopp te och sen hoppas att jag mår bättre i eftermiddag. Hade tänkt ringa till två företag och sen har jag och min bättre hälft bokat bio ikväll. Vill inte bli sjuk! :(


Jag har höga förväntningar  och hoppas att jag inte blir besviken.

Här nedan får ni se varför Australien alltid kommer att ha en speciell plats i mitt hjärta:


Stradbroke Island

Great Ocean Road

Mera Great Ocean Road

En koala som bor på Lone Pine Koala Sanctuary i Brisbane

Bilderna är mina egna, kopierade från min sida på Resdagboken
För den som vill veta mer om våra resor, finns där många foton och
dagboksinlägg att kika på


Blogg vs jobbansökningar

Ja...vad tror ni är roligast? ;)

Har iallafall skickat iväg en riktad ansökan och två spontana. Har väl inte alltför stora förhoppningar, men nu är det gjort iallafall. Intervjun i måndags försöker jag koppla bort så länge. Får veta i början av nästa vecka om jag får komma på intervju nr2.

Här kommer lite textil/gardininspiration innan jag ska ringa runt till två företag som verkar intressanta.

textilonnet

Textilonnet
Jag gillar det fräscha gröna mot det vita. Mysigt, enkelt och snyggt.

gardinmagasinet gardinmagasinet
Gardinmagasinet
Vänstra bilden: Vem vill inte sitta här och läsa en bra bok? Ljust, mysigt och romantiskt. Tänker mig en stuga på landet.
Högra bilden: Panoramafönster och lameller....sååå fint! Sen står där en kamin också, det gör inte saken sämre. Jag fantiserar om en vidunderlig havs-, sjö- eller fjällutsikt bakom dom fina lamellerna :)

Och om vi återgår till gårdagens tjat om fåtöljer, så skulle jag mer än gärna ta hem fåtöljen (+ fotpallen också såklart) från den vänstra bilden från Gardinmagasinet. Den skulle sitta som ett smäck! :)

Fåtölj

Vi behöver en fåtölj till en mys- och läshörna som är vårt nästa projekt här hemma. Men fåtöljer är dyyyrt, så vi kollar runt på Blocket och andra andrahandsmarknader..men det är svårt ändå. Svårt att veta vad man vill ha och hur mycket man är villig att betala. Och sen, det största problemet: Om man är intresserad av att köpa en begagnad fåtölj, ska man åka hem till massa okända personer och provsitta deras möbel då? Känns väldigt konstigt.

Hur ska detta sluta?

Idag skiner solen och temperaturen ligger runt noll-strecket. För mig väntar en promenad till SATS. Bodypump. Sen hade jag funderingar på att köra några km på cross-trainern efteråt, men det lutar åt att jag tar en omväg hem istället och på så sätt får en lång, härlig promenad i solskenet...


Fjällnora 090117

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Vinterbilder

Här kommer några bilder från lördagen i Fjällnora.

Solsken


Bilden är ok, men ljuset alldeles galet. Det var betydligt ljusare ute än såhär! :)


E4? Fjällnora?

Långfärdsskridskor - ett storstadsfenomen?

Jonas, jag, Maria och Fredrik anlände till Fjällnora igår kl.10:30. Solen sken från en klarblå himmel och termometern visade mellan 5 och 10 minusgrader. Vi hade varm choklad, mackor, frukt och hembakade muffins i matsäcken och såg fram emot en dag utomhus då vi alla fyra skulle ta våra första, stapplande skär på långfärdsskridskor.

Vi kom dit tidigt (efter ett tips av Marias kollegor) men tyckte ändå det var rätt mycket folk där. Det visade sig dock att det inte var någonting mot vad som väntade 2 timmar senare. Vi uppskattade att det då fanns ca 3-4 hundra människor vid och på sjön! Eftersom vi var där tidigt åkte vi en dryg mil nästan ensamma på den plogade banan. Nu liknade banan mer E4 Stockholm-Uppsala en tidig vardagmorgon...Visst hade vi hört att folk här nere gillade långfärdsskridskor...men nån måtta borde det väl ändå finnas?! :)

Ett varv, dvs en dryg mils åkning blev det för oss. Sen lämnade vi tillbaka grejerna och tog en promenad längs sjön tills vi hittade en liten glänta där solen låg på. Där fikade vi vår matsäck och bara njöt av vädret och naturen.

Uppsala må vara en storstad, men det är en storstad i litet format och en kort bilfärd tar en direkt ut på landet till fin natur. Det är det som gör att vi trivs så bra här :)

Presentkort

När jag slutade på GE fick jag ett presentkort på GRANIT av mina snälla kollegor. Finns mycket fint där och nedan kommer lite inspiration:


Dessa vore superbra att förvara papper, plast, metall och glas som ska gå till återvinning i.
Tänk så bra att få slänga grejerna i fina kartonger istället för i ICA papp-påsar som vi gör nu.
Hmm...undra om den får plats i städskrubben?

Burkar fina att ha sin hemmagjorda müsli eller sina
hembakade skorpor i...ja, köpta grejer går ju också bra :)

Eller varför inte utöka samlingen av sådana här fina burkar?

Bilder från www.granit.com

Dom där pengarna ska nog gå bra att sätta sprätt på, när jag tänker efter :)

Mys i min ensamhet

Jonas kom hem från jobbet...och åkte igen en timme senare. Dom har kick-off ikväll. När jag skjutsade honom stannade jag på SATS på vägen hem och tränade gym + BodyCombat. Fantastiskt skönt! Nu sitter jag här och mår gott. Har tänt massa ljus, ser en dålig amerikansk komedi och dricker världens godaste te. Mys.


Lotuslyktorna och jag


Okej, jag gillar dom! ;)


Mmmmmmmums!

Update: Haha! Såg inte att jag hade finska sidan fram på etiketten,
men ni kanske kan lista ut vad det är jag dricker iallafall? :)

Torsdag

Idag ska jag STÄDA. Livet som lyxhustru är verkligen glamoröst!?

Ny lampa

Senaste tillskottet hemma:



Ger ett fint färgtillskott och ett mysigt sken här hemma.
Har planer på att byta till enfärgade gardiner så småningom.

Tea time

En julklapp som nu används för första gången:







Inte ofta man använder sig av just en tekanna. Men den här är liten och söt och eftersom koppen liksom kommer med på köpet så är den rätt smidig. Det bästa är att man kan göra två koppar på en gång och sen inte behöva resa sig ur soffan för att hämta påtåren :)

Burkar från GRANIT



Dessa fina burkar och den tillhörande pennan kommer från GRANIT.
Jag gillar dem och möjligheten att själv skriva vad dom innehåller. Pennan
tvättas enkelt bort med en vanlig disktrasa, ljummet vatten och en droppe
diskmedel.

Fokusera

Det blir nog bra det här....så småning om. Men än har jag inte vant mig vid att stanna hemma när Jonas åker iväg till jobbet. Det känns jättekonstigt! Och tråkigt. Jag vill också jobba! :(

Nu: frukost och sen en promenad. Det är dåligt väder idag igen, men det kan inte hjälpas. Jag måste ut!

Mitt nya liv

Nu har det börjat och jag kämpar för att inte gripas av panik. Jag är arbetslös och har ingenting att göra! Eller jo, det har jag. Det borde både städas och vikas tvätt här hos oss. Men inte just nu. Jag orkar inte. En kär vän i samma sits har lugnat mig med att det är helt ok att känna så här i början. Att det blir bättre. Jag hoppas för mitt liv att hon har rätt!

Nu ska jag äta klart frukosten och sen gå ut på en promenad. Det STORMAR här i Uppsala idag men jag måste ut för att inte klättra på väggarna.

RSS 2.0