Sommarfoton

Här kommer bilder på härliga syrener som jag fotade i maj i år. De är nu utblommade sen länge, men istället syns maffiga rosor och andra härliga blommor i trädgårdar och rabatter.

Kollage av privata bilderSol i massor

Oj, vilken helg! Tur att vi hade hög solskyddsfaktor hemma att använda under helgen...annars hade jag nog vridit mig i plågor just nu. Istället kan jag nöjt konstatera att jag trots hög solskyddsfaktor trots allt fått lite färg och numer inte ser helt vinterblek ut. Skönt. Däremot är jag väldigt rädd för att utsätta min hud för alltför mycket sol. Man hör så mycket om hudcancer osv och framförallt efter vår vistelse i Australien har jag ändrat mitt perspektiv på det här med solen. Fick höra ett par skräckexempel av mina lab-kompisar....

Hursomhelst är det skönt att sommaren är här och att man kan njuta av värme. Idag har jag jobbat hemifrån. Har suttit i skuggan på balkongen och skrivit labbok, druckit vatten och ätit vattenmelon medan jag har lyssnat på P3s webradio...ett helt okej sätt att jobba på! Förvånansvärt effektivt också, måste jag säga. :D Imorgon och på onsdag ska jag däremot stänga in mig på labbet igen.

Nu är det dags att återgå till labboken. Kan man inte få tummen ur och fylla i den oftare än varannan månad får man helt enkelt skylla sig själv :(


Det var ju så nära! :(

Småpojkarna (ja, jag är ju gammal jmf med dom!) gjorde en heroisk insats mot England ikväll...vem hade trott att dom skulle hämta upp ett 3-0-underläge?! Markus Berg är en fantastisk fotbollsspelare...och Wernbloom är så himla skön...ska mycket till innan A-landslagsspelarna uttalar sig lika öppenhjärtligt och spontant som han gör. Tänk er Wernblooms ord ur Henkes mun...nja...skulle inte tro det va!? ;)

Oj! Haha! Sitter här och skriver och hör hur det "regnar" på balkongen...hur är det möjligt när det är strålande sol och klarblå himmel!? Jag ropar "VAD GÖR NI? STÄNG AV VATTNET!!!" och en förvånad engelsman (grannen två våningar upp) sticker ut huvudet och fattar ingenting. SEN kommer hans sambo ut och ber honom slå av vattnet....haha. Stackarn...han skämdes rejält och har nu bett om ursäkt minst 8 gånger: "He was watering his plants and must have over-filled the pot". Nähä?! Det var ju uppenbart inte meningen och han såg så olycklig ut redan från början så jag hann inte ens bli arg :)

Fick SMS av pappa idag om att mamma och syster har badat i älven idag. Jag vill hem. Jag vill ha semester. Jag vill bada i älven!


Låtsasnorrland

Har haft en bra helg i Övik. Vädret fram till igår orkar jag inte prata om, men igår däremot hade vi strålande solsken! :)

Midsommarafton spenderade vi hos Jonas kompis Janne. Vi var 10 vuxna och 3 barn (ja, jag hörde till vuxenkategorin!) och dagen innehöll väl det mesta som en midsommarafton brukar göra. Vi åt sillunch med nubbe, pratade massor, åt onyttiga saker, pratade ännu mer, åt middag, pratade ytterligare lite till, städade lite och åkte hem vid 2 på natten.

Jag hade en trevlig kväll, men trevligast var det nog för Jonas och hans kompisar J&J som "äääääntligen" fick ses och umgås en hel kväll! Dom hade verkligen jättekul och jag unnar dem det av hela mitt hjärta.

Nåt jag däremot inte kunde låta bli var att snällt tillrättavisa alla Öviksbor och tillresta gäster om att vi inte alls befann oss i Norrland! Riktiga norrland börjar betydligt högre upp. Övik kan få vara Låtsasnorrland. På sin höjd! :) Dessa uttalanden är inte så populära bland MoDo-fansen som frenetiskt försöker se sig själva som norrlandspatrioter, men det struntar väl jag i! ;) Jag imponerade tydligen stort på Jonas mamma en av de första gångerna jag träffade henne (fick veta detta under helgen). Vi pratade om att jag kom norrifrån och att Stockholmare inte vet vart gränsen för Norrland går. Hon hävdade ju (såklart, som alla Öviksbor) att Övik ju är Norrland, men att söder om Sundsvall KNAPPAST är Norrland! Inte heller denna gång kunde jag hålla tyst (man kan ju tänka sig att man när man träffar sina svärföräldrar de första gångerna mest vill smälta in och hålla med...men nej då..inte jag tydligen!) Istället tog jag ner henne på jorden samtidigt som jag snällt förklarade att för mig är Övik knappast Norrland och att den diskussionen måste hon nog ta med nån annan....om hon vill ha medhåll alltså ;)

I vår umgängeskrets är det Överkalix-, Töre- och Luleåbor mot Härnösands- och Öviksbor. Kampen? VART går egentligen Norrlandsgränsen?! Lär sig folk inte kartan i skolan i södra Sverige? :P


Äntligen lite solsken!

Fint väder har vi haft nu i tre dagar..känns helt otroligt! Trodde solen hade glömt bort Uppsala helt där ett tag! ;)

I helgen hade vi verkligen velat haft lite solsken. Vi hade möhippa för en av mina vänner i lördags och hade såklart hoppats på solsken...men nejdå. Både champagnefrukosten och vinorienteringen ägde rum i regn. Som tur var hade alla med regnkläder och picnicen hade vi på cykelvägen i en park under ett jättestort träd. Där kom inget regn igenom! Det gäller att vara kreativ när vädret försöker sätta stopp! ;) Blev iallafall en mycket trevlig helg och blivande bruden verkar nöjd. Viktigast av allt såklart!

Nu ser vi fram emot bröllopet på Fårö i augusti och hoppas att vädergudarna är lite snällare mot oss då!

Nån som verkligen hade tur med vädret var min syster när hon tog studenten förra onsdagen. Det var rått och kallt och småregnigt dagarna innan och vi hade tom frost en morgon (!!). Men på onsdagmorgon vaknade vi till strålande solsken och en härlig sommardag. Är det inte underbart att nån får ha sån tur med vädret nångång?! Studenterna var fina och glada och strålade ikapp med solen där de stod och sjöng på trappan och på lastbilsflaket. Småttingarna har blivit stora! Själv ser jag fortfarande flera av dom som de små yrväder de var under sista året jag coachade dem i basket...då gick dom på mellanstadiet :)


Här kommer en bild på mig och mina små(?)syskon på min systers stora dag. Bilden är inte direkt är centrerad...men så kan det gå då man sätter en systemkamera i handen på min kära pappa ;)

Bakom oss till höger (huset man ser gaveln på) är slöjd- och hemkunskapsbyggnaden och det höga huset med massa fönster på rad ovanför mitt huvud är badhus med en liten sporthall ovanpå. Den stora sporthallen (dvs det som var mitt andra hem förut) ligger bakom fotografen. :) Är det nånstans jag blir sentimental av att gå in, så är det just där. Entrén, omklädningsrummen, hallen, bollrummet....Good old days!

I eftermiddag kör vi de många milen upp till Övik för att fira midsommar. Känns jobbigt att åka bort igen, men det blir nog bra när vi väl är på plats!

Glad midsommar!


Överkalix-pojkar

Har spenderat lördag-onsdag hemma hos mamma och pappa i Överkalix. Eller, det var iallafall tanken, men jag måste säga att jag inte spenderade så mycket tid "hemma-hemma", utan har mest hängt med mina grabbar :) Har haft fullt upp hela tiden. Midnattssolen gör ju att det tvillar om i huvudet...vem kan gå och lägga sig när solen skiner in genom fönstret? Inte jag iallafall. Jag blir inte ens trött! Vi har suttit uppe och pratat, sett TV, skjutsat studenter hit och dit och bara inte velat gå sova. Hemma har jag många härliga kompisar som ringer och ber mig komma och "hänga" och jag är tacksam för att var och en av dem fortfarande kommer ihåg att be mig vara med, trots att jag inte har bott hemma på så länge. Dom är så söta och snälla och omtänksamma. Och det är 100% killar. MINA goa killar! ;)

Hamnade i en lång diskussion om att flytta från Överkalix i lördags. Om fördomar som finns om oss som flyttat, om vad vi känner när vi kommer tillbaka och om att jag faktiskt är samma person som jag alltid har varit, men att jag ibland måste övertyga skeptiska människor om detta. Vad jag saknar och vad jag inte saknar. Om att bli bemött med kyla innan jag har hunnit bevisa att jag fortfarande är samma snälla tjej som jag alltid har varit och att jag inte alls har blivit nån dryg person som "tror att jag är nå". Visst har jag lite mer skinn på näsan och visst tar jag mer plats än vad jag gjorde innan jag flyttade. Jag vågar säga vad jag tycker. Men vad fasen..bara att bli äldre gör ju att man förändras, så jag hoppas och tror att jag är samma person idag som jag hade varit om jag hade bott i Ökx hela tiden. Dom kan däremot inte räkna med att jag fortfarande ska bete mig som en osäker 19-åring!

Diskussionen hade jag iallafall med en väldigt ödmjuk grabb som mest var nyfiken på att veta min syn på det hela. Han var inte alls ute efter att döma, så det hela var en väldigt trevlig och vänskaplig diskussion. (Tro mig, jag har stött på motsatsen!) Jag är ju lika nyfiken på varför han har valt att bo där som han är på att veta varför jag har valt att inte göra det. Det är inte ALLA som är trångsynta och bakåtsträvande. Det finns guldkorn..och jag vet precis vilka dom är! ;)

Jag saknar inte de som vägrar växa upp. Jag saknar inte misstänksamheten mot nya människor. Jag saknar inte det ständiga problemet med att ta sig hem efter en utekväll (går inga bussar och taxi-firman svarar inte alltid på telefonen..beror på vem som har jour). Jag saknar inte pessimismen och jag saknar inte den negativa inställningen som så många går omkring med helt i onödan.

Jag saknar lugnet. Jag saknar skogen. Jag saknar midnattssolen. Jag saknar Nybyns tomater. Jag saknar Kalix Älv. Jag saknar det enkla livet. Jag saknar personer som betyder mycket för mig.

Det finns många nackdelar med att ha växt upp i, och för den delen bo i ett litet samhälle. Men det finns fasen så många fördelar också. Jag säger inte att jag vill flytta tillbaka, för det vill jag inte. Jag vill bara ha mer tid att vara där uppe. Jag älskar mitt liv som det är nu, men ibland kan det vara skönt att bara komma bort och känna lugnet. För nån dag sen fick jag frågan "om jag hade kommit hem för sommaren nu"...och det är inte ofta, men den här gången önskade jag att jag hade kunnat svara JA.


Överkalix - i hjärtat av Norrbotten
Uppsala Högar

Uppsala högar ligger i Gamla Uppsala och är ett fornlämningsområde som man tror har innehållit upp till 2-3000 gravar. Högarna, som ligger fint på rad på Uppsalaåsen och är 7-11m höga, har något fascinerande över sig..trots att de ju faktiskt inte är något annat än ett par stora gräshögar :) Hela området är lugnt och fridfullt och omfattar även ett museum och en kyrka. Kyrkan besökte vi inte denna gång eftersom det hölls bröllop där på löpande band och museumet var det alldeles för fint väder för att orka gå in i :)

Kollage med privata bilder

Vi hade en jättemysig dag i det fantastiska vädret och det här är ett ställe som vi gärna tar med kommande gäster till.Ett minne att bevara

Oj...vilken helg vi har haft! Sommar, sommar, sommar! Tyvärr verkar sämre väder vara på ingång och imorgon lovas +10C och regn. Sånt kan ju få vem som helst att deppa, men det är då man ska se tillbaka på de härliga sommardagarna vi fick uppleva under dagarna 4. Bilden nedan är tagen på vår gräsmatta innan vi gav oss ut på en cykeltur till Uppsala högar. Bilder därifrån visar jag en annan gång ;)


Kollage med privat bild


RSS 2.0