Ny frisyr :)

Har klippt mig idag. Sjukt välbehövligt. Sist jag klippte mig var....för läääänge sen! (Så sa jag till frisören, för att säga vilken månad det var..nej, jag skämdes för mycket helt enkelt). Resultatet då? Hon klippte bort mycket hår! Jösses! När jag såg allt hår som låg på golvet runt stolen när vi var klara fick jag titta i spegeln en extra gång för att se att nåt fanns kvar på huvudet. Och jodå. Det fanns det :)


Mamma: Jag vet att du vill se hur det ser ut så be Erika visa. Hon har en bild i sin mobil. (Ja, vi två brukar skicka MMS till varandra när vi har låtit folk härja med saxen runt våra huvuden)

Nu ska vi se The Shining och jag kommer bli så rädd. Uuuh.

Sen lunch

Ojdå, blev visst lunch lite senare än vanligt idag. Jaja..nu är jag mätt och belåten iallafall och passar på att skriva några rader innan jag måste koncentrera mig på jobbet igen.

Blev gym (axlar i ca 40min) och core igår och idag hade jag inte ont i halsen alls när jag vaknade. Yeey! Det firar vi med bodypump efter jobbet :)

Lagade kassler i ugn med broccoli och blomkål till middag igår. Som tillbehör valde jag kornris. Personligen gillar jag kornris jättemycket. Tuggmotstånd, lite nötig smak och ett välkommet alternativ till det vanliga, tråkiga, vita riset. Dagens middag har Jonas fått bestämma, så det blir rotmos och köttkorv. Urk. Men men, bara att gilla läget. Måste dock försöka hitta nåt annat att äta istället för korven...för rotmos kan jag nog få i mig, men den där korven rör jag inte! Fy.

Vad är detta? En matblogg? En träningsblogg? Ja, inte vet jag..men jag skriver om det som fyller mina dagar och just nu finns där inte mycket mer än (tråk)jobb, träning och matlagning. Så då blir det såhär! (För jag antar att ni inte vill veta vad jag ser på TV...)

Till helgen: Halloween. Jag hittade ett roligt Halloween-inspirerat recept häromdagen som jag gärna vill testa...så nu har jag ett stort sug efter att baka och skapa nåt inspirerat av spöken, monster och annat som hör denna högtid till :) Återkommer med bild på slutresultatet om bakningen blir av.

Kram

Dagens visa

Jobb - middag - träning - Grey's Anatomy. Hade planer på spinning och core, men jag vaknade med lite halsont i morse, så det blir nog lite gym och core istället. Har inte riktigt bestämt mig än.

Igår hälsade jag på Åsa i Rosersberg efter jobbet och blev bjuden på en jättegod tvårättersmiddag. Inte dumt på en tisdag! Köttfärsbiffar, potatismos och sås...allt var hemgjort och väldigt gott. Efter middagen pratade vi om allt mellan himmel och jord, men mest om bröllopshetsen i februari och hur i h*lvete vi ska hinna klämma in TVÅ möhippor innan dess. Det hela gjorde oss alldeles uppgivna, så då blev det dags för efterrätt ;) Kladdkakemuffins, glass och te. Mums! Det gav oss ny energi och allt kändes lite mindre omöjligt :) Märkligt va?

Till helgen måste vi lägga om till vinterdäck på bilen. Jihooo!!! Kul! Nja, snarare den totala motsatsen till kul. Det hjälper inte ens att vi har sprillans nya vinterdäck som ligger i förrådet och bara väntar på att bli använda. Däck som vi har fått av Jonas pappa. Alldeles gratis. Borde det inte ens vara lite kul att få använda sina nya saker? Nej, tyvärr...inte när det handlar om bildäck. Tro mig, jag är oerhört tacksam över att vi kan köra omkring med bra däck i ishalkan utan att det behöver kosta oss ett öre. Det är jag faktiskt! Men jag måste vara ärlig...det kan vara dom bästa däcken av dom bästa (vilket det antagligen är då det är däck-kungen själv som har valt ut dom till sin son :P), men det är lika förbaskat tråkigt att lägga om iallafall. Och vet ni vad det värsta är? Jo, att släpa upp dom skitiga sommardäcken fem trappor upp till förrådet.

Kram

Det hjälpte inte :(

Jag och Elin åkte heeeela vägen till Södertälje igår för att heja på Emma och Luleå Basket i deras match mot Telge. Men dom förlorade :( Ååååh......typiskt!!

I övrigt har helgen varit lugn. Jonas har varit småsjuk och inte orkat så mkt, men det blev iaf en vända på IKEA och inköp av hyllan IVAR till förrådet. Så nu har vi lite bättre ordning däruppe. Skönt.

Nu: Jobb. Men jag är så oinspirerad att jag skäms. Suck.

Ikväll ska jag träna Bodypymp. Som vanligt. Sen ska vi väl åka och storhandla. Som vanligt. Innan nåt av detta måste vi väl äta middag, och jag kan inte komma på nåt att laga. Som vanligt. Blir kanske blodpudding, det finns i kylen. INTE vanligt! Var nog en tre-fyra månader sen vi åt det sist. Alltid nåt som rubbar rutinerna. Skönt.


Magen SKRIKER efter mat!

Det är så skönt, så skönt, så skönt att träna tidigt på morgonen. Känslan av att cykla FRÅN gymet då solen går upp är faktiskt helt underbar. Man har redan varit duktig och tränat ett hårt pass och dagen har inte ens börjat! Sen kan man med gott samvete göra dagens sysslor på jobbet och invänta helgen. I love it!

Men. Ett hårt träningspass på morgonen har faktiskt en baksida också. Hungern. Iallafall är det så för mig. Jag äter en lite mindre frukost innan passet och fyller sedan på med mer efteråt. Idag blev det två mackor och en mandarin. Det var uppenbarligen inte tillräckligt, för jag är vrålhungrig och magen talar högt och tydligt om för mig att det är dags för mat. Tyvärr är det inte upp till mig att bestämma lunchtid idag, utan det står "Lunch med styrelsen" inskrivet i min kalender kl.12. Så det är bara att vackert sitta här och vänta på att klockan ska gå :)

Hursomhelst..eftersom jag blir så här sjukt hungrig då jag tränar tidigt så tror jag stenhårt på metoden att ta en långpromenad i snabbt tempo på morgonen, innan frukost, om man vill gå ner i vikt. Förbränningen verkar ju få en ordentlig skjuts av lite morgonmotion! Nu vill ju inte jag gå ner i vikt, utan jag vill istället bygga upp kroppen lite, så jag äter både innan och efter varje träningspass. Men om jag skulle vilja gå ner i vikt i stället så är det lätt den metoden jag skulle köra på. Så det så. :)

Snart är helgen här. Ska bli skönt. Det blir kanske en sväng på IKEA någon av dagarna...det var längesen nu och man kan ju alltid fylla på med viktiga saker som värmeljus och servetter ;) Å nej..kollade kalendern och insåg att det ju är lönehelg denna helg. Orka åka på IKEA då! ;(


Bild: Privat 2009


Tadaaaa!!

Tisdag. En GRÅ tisdag. Dimma och allmänt äckligt väder. Höst, helt enkelt.

Igår träffade jag Mia och Kalle en snabbis på lunchen. Kalle gillade vår golvlampa i vardagsrummet jättemycket. Han gillade dock inte mig :( Men å andra sidan grät han otröstligt i mamma Mias (haha, lika roligt varje gång) famn också, så det var kanske inte mig det var fel på :) Hoppas det iallafall...för han är ofattbart söt, det lilla livet, och jag vill ju att vi ska bli vänner... ;)

Idag ska J ut och äta och bowla med kompisar..så jag tänkte träna direkt efter jobbet och sen, efter middag och en lååååång dusch, mysa i soffan under en filt med te och massa tända ljus medan jag tittar på DHW. Rå om mig själv helt enkelt. De mörka höstkvällarna inbjuder verkligen till att tända ljus...vi gör det nästan varje kväll. Så mysigt!

Igår hann vi dock inte. Jag tränade till 20:30. Kom hem strax innan nio, tog en dusch och sen åkte vi och storhandlade för veckan. TUR att ICA Kvantum har öppet till kl.22. Hur fasiken ska man annars hinna handla?! :) Seriöst, det är så skönt att handla så där sent på kvällen. Nästan inget folk alls i butiken och man kan virra på hur man vill. Det som kl.18 tar en timme att plocka ihop går på 20 minuter efter kl.21. Vi var hemma strax efter tio och då var det bara att borsta tänderna och krypa ner under täcket. Mycket mer än så hinner man inte på en vardagkväll!


Bild: Privat

Nej, den står inte snett...det är kanske fotografen som inte håller kameran riktigt rakt ;)


Doften av nybakt bröd

sprider sig i lägenheten...har precis tagit ut en långpanna Bondbröd (recept från "Baka i Långpanna") ur ugnen. Jag måste verkligen ha varit på rätt bakhumör idag, för degen jäste nåt kopiöst (överkalixuttryck?)! Under första jäsningstimmen fick jag sticka hål på degen två gånger för att den inte skulle jäsa över kanten på bunken..det har aldrig hänt förut, och jag har bakat bröd mååånga gånger! Dessutom innehöll degen inte ens nåt socker som de små jästisarna kunde mumsa på...så ja...är man snäll med degen så blir degen glad helt enkelt :)

Nu står brödet och kallnar under duk på bänken och det är dags att ta tag i middagen.

Kram!

SOLSKEN

Solen skiner från en klarblå himmel. Löven skiftar från grönt till gult till orange och rött. Det är 4 plusgrader i skuggan. Jag tar med mig kameran på en promenad. NU! Om Jonas är snabb kanske han får följa med ;)

Igår spöregnade det hela dagen....det här är sååååå mycket bättre!

Önskar er en trevlig söndag!

KRAM

Huvudvärken from h*ll

Dagen började så bra. Jag cyklade iväg på spinning sådär vid kvart över 6 i morse. Kom hem. Sjukt nöjd med mig själv hoppade jag i duschen. Åt sen frukost nr2 och började jobba. Vid 10 slog den till. Huvudvärken. Gud..jag såg stjärnor! Det enda raka var att gå och lägga mig med en kudde över ögonen..för ljuset gjorde såååå ont! Även när jag blundade. Kudden över ögonen var verkligen räddningen. Äntligen lite mörker så jag kunde slappna av ordentligt. Så jag låg där i en timme. Sen tog jag mig upp, tog två alvedon (minst 1g, ni vet!) och drack två stora glas vatten. Gick sen och la mig igen och låg där i nästan en timme till. Sen blev jag människa. Tack för det! Jösses vilken tur att jag jobbade hemifrån idag! Hade fått panik om detta hade hänt på kontoret! Har mått konstigt ända sen dess...har inte haft nån matlust, så det enda jag har ätit idag är ett kokt ägg och en kopp te. Inte bra alls. Nu börjar magen däremot kurra lite, så jag kanske skulle ta och äta en macka iallafall?

Satt och tittade på gamla bilder igårkväll och hittade två som jag inte kan låta bli att dela med mig av...good old times!!



Väntar på ett telefonsamtal

Ja...och innan det är avklarat kan jag inte göra så mycket mer..så nu sitter jag här och rullar tummarna...roligt? Inte det minsta!

Jag lyssnar på MILOW!!!!
Jag pratar väldigt lite om dagarna eftersom jag jobbar i min ensamhet
Jag tycker om min mamma :)
Jag avskyr när saker inte går min väg
Min bästa vän är inte en utan många ;)
Min första vän hette EMMA
Kärlek är det finaste som finns och nåt som gör en alldeles pirrig inombords. Kärlek är härligt!
När jag borstar tänderna går jag omkring i lägenheten
När jag lagar mat önskar jag att nån annan kunde komma och göra det åt mig
Jag tänder på fina, ärliga och djupa ögon
Det sexigaste yrket är odefinierat i min värld...
Det är charmigt när en person ler med ögonen
Jag är rädd för att misslyckas
Den värsta känslan är ångest
Den bästa känslan är lycka
Om jag var ett djur skulle jag vara en känguru. Vill vara bra på att boxas och så skulle jag få bo i Australien ;)
Om jag var en insekt skulle jag vara en vägglus som tjuvlyssnar på vad som händer bakom stängda dörrar
Jag kommer alltid att vara en norrlänning i själ och hjärta
Det finaste som finns är besvarad kärlek
I sommar hade jag en underbart härlig, mysig, rolig och urspårad semester hemma i Överkalix. Den var nästan FÖR bra...
Sist jag grät var när jag såg ett avsnitt av OTH häromdagen
Jag kan hålla en fasad inför andra utan att dom har en aning om vad som pågår på insidan
Jag kan inte ett skvatt om politik
När jag vill tänka går jag undan
När jag bakar så bakar jag matbröd eller muffins
Min mobiltelefon är en likadan som pappa har :)
När jag vaknar på morgonen
önskar jag att det vore lördag
Innan jag går och lägger mig ser jag till att väckarklockan är påslagen
Just nu tänker jag på nåt jag inte borde tänka så mycket på...jag borde jobba istället
Bebisar är överallt nuförtiden. Under de senaste 8 veckorna har det fötts FEM (5!!!) bebisar i vår vänskapskrets! My god...börjar vi bli gamla eller?!
Idag har jag cyklat till jobbet i absolut underbart höstväder. Strålande solsken och några plusgrader. Ville inte gå in!
Ikväll ska jag träna efter jobbet och sen laga fisksoppa till middag
I morgon kommer jag förhoppningsvis att gå på spinning 6:45 och sen njuta av att det är fredag
Jag vill verkligen att allt ska gå MIN väg nu...för en gångs skull...jag tycker att jag är värd det!



Henke som förbundskapten!! Eller Stefan Schwarz kanske? DET hade varit coolt! Hasse Backe känns så j*vla tråkig...



GLAD!

Jag är glad. GLAD! Och förväntansfull....

I morse kom första snön. Stora, fina snöflingor dalade sakta ner på mig när jag cyklade till jobbet. Härligt! :) Morgonen gryr och snön faller sakta. Julkänslorna kom som ett brev på posten...men än är det väl lite tidigt för lussebullebak och julgardiner?

Vi behöver putsa våra fönster...ska jag orka göra det själv? Eller ska jag hoppas att dom (om ca en månad) helt plötsligt blir rena av sig själva, precis som i våras? Hmm... ;)

Kram

En variant av "Ta 2, betala för 1"

Fikarast. Cyklar direkt från jobbet till SATS idag. Jonas övertalade mig att ta en filmkväll i soffan istället för att träna mitt vanliga måndagsbodypump-pass igår, så det blir BodyPump idag istället och så tar vi lite Core som grädde på moset. Blir finfint det.

I morse hade vi minusgrader, frost på marken, SNÖ på en del bilar som parkerat utanför skolan (som vi ser från köksfönstret) och så kom det snöblandat regn från himlen....herre jösses...vintern är här! :( Pälsade på mig ordentligt innan jag cyklade iväg mot jobbet. Väl framme vid h*lvetesbacken var jag alldeles nog varm och innan jag var uppe f*rbannade jag mig själv för att ha klätt mig som att det var en februarimorgon i Umeå. Ska försöka ta det liiiiite lugnare med påklädningen imorgon. Det är ju inte -25C. Måste komma ihåg det :) Jag gör jämt sådär...får jag för mig att det är kallt ute, då är det liksom All in. Man kan ju tänka sig att om det blir lite kallare så tar man lite mer kläder. Men så gör inte jag. Jag går All in. Som sagt.

Har fått tipset att om jag ska köpa lunch så ska jag köpa take away på en av restaurangerna här i närheten. Det är buffé, så man får en låda att fylla alldeles själv + att man får en lite mindre låda för sallad. Nu till tipset: Om man fyller lådorna knökfulla så räcker det till två luncher! Take away = billigare än att äta där. Ät halva en dag och resten dagen efter = ta 2, betala för 1. Typ :) Klurigt va? Det är bara personer där studentsnålheten inte gått ur än som kan komma på en sån grej. Obs! nr 1) Jag har inte kommit på det själv! Obs! nr 2) Jag har fortfarande så pass mycket studentsnålhet i mig att jag tycker att det är en supersmart idé som jag definitivt ska ta efter ;)

Näe, äpplet är uppätet och rasten är slut. *hör hur intresseklubben antecknar* 40 min jobb kvar tills det är dags att pumpa muskler.

Sport...med både bra och mindre bra resultat...

Ja, fotbollen sög ju. Det vet vi alla och det orkar jag inte ägna mer tid åt. Istället kan vi prata basket. Luleå vann mot Mark och "Emma var grym mot sitt gamla lag" (citat från NSD). Poängbäst och returbäst. Hon är duktig och jag är stolt! :) Såg Sallén - Solna på plats i Fyrishov och Sallén bjöd på bra motstånd ända till sista quartern då Solna återfick kontrollen och motivationen och tillslut enkelt kunde vinna med dryga 10p. Fick med mig (förutom Jonas) Maria och Fredrik som aldrig sett dambasket förut, så det var kul. Roligast var Fredriks kommentar halvvägs in i matchen "Det här var mycket mer underhållande än jag trodde...det händer mycket, det går snabbt och det går rätt bra att hänga med när du orkar förklara reglerna hela tiden" :) Haha.

Igår fyllde Jonas år och jag stod vid köksbänken hela dagen. Började med att baka scones och duka fram frukost innan jag väckte födelsedagsbarnet. Vi fikade lääänge. Sen bakade jag en sockerkaka som skulle bli tårtbotten. Den fick svalna något och under tiden tvättade vi. Därefter var det dags att färdigställa smörgåstårtan som vi påbörjade i lördags. Så fort den var klar tog jag tag i gräddtårtan som fick fyllning med banan + riven mörk choklad + grädde och hallon + grädde. Garneringen blev tråkig, men enligt födelsedagsbarnets önskemål: Konserverade mandarinklyftor och kiwi.

Vi åt middag (smörgåstårta) och sedan kom några kompisar och hjälpte oss att äta upp gräddtårtan. En trevlig kväll.

Nu är det måndag igen och kl.10 har jag ett viktigt och krävande möte. Got to go!


Nuså

Undvek regnet i morse genom att jobba lite hemifrån. Artiklar kan ju läsas lika bra i soffan som på kontoret...eller hur?! Men men..nu regnar det inte längre så jag ska ta och cykla tvärs genom stan och uppför stans brantaste (och enda) backe. När jag kommer fram kommer jag att vara alldeles varm och på gränsen till svettig. Härligt. Tur att jag jobbar ensam ;) Det har förresten ÖSREGNAT hela natten i natt. Regnet har slagit hårt mot sovrumsfönstret, så hårt så jag har haft svårt att sova. Drygt!

Lunchsällskapet idag heter Maria. Det ska bli trevligt. Mycket trevligt.

Just ja; vicevärden ringde igår. Vi har fått parkeringsplats 56 (passar väldigt bra då den ligger precis utanför vårt hus). Finally! Det blir svårare och svårare att hitta lediga platser på kvällarna. Vet inte vart folket har sina bilar på sommaren, men nu har dom iallafall tagit dom till stan. Det har stört mig nåt ofantligt under senaste veckan...men nu behöver jag inte bry mig längre :) Jag säger det igen: Finally!

Siri. Så heter hon. Hon som såg dagens ljus för 24 timmar sedan. Längtar så tills jag får se henne och känna bebisdoften från hennes hjässa. Till jul. Den här gången är det jag som säger det: Det är ju JÄTTE länge till jul! :(



Glädjetårar

Jobbet kan slänga sig i väggen. Iallafall just nu. Och säkert ett par timmar framåt. Jag kan inte koncentrera mig på såna tråkiga saker när livets mirakel än en gång har skett. Ett litet underverk har sett dagens ljus och jag sitter här och gråter. Ser om och om igen på det fina MMSet som kom för nån timme sedan. Ler. Och gråter lite till. Lycka.

Välkommen till världen!


På jakt efter en bröllopsklänning

Upptakten inför helgen startade jag med ett spinningpass kl.6:45 i fredags morse. Att träna på morgonen är riktigt skönt...när man väl är där och det är dags att köra alltså. När klockan ringer kl.5:45 känns det däremot som att jag har haft många bättre idéer i mina dagar...Hursomhelst. Ett stenhårt träningspass och sen jobb framtill 16:30 blev det i fredags. Sen åkte jag hem och bakade. Kl.20 kom äntligen Åsa och Carro och tillsammans såg vi på Idol och fikade muffins och scones. Eller..ja..Idol var på iaf, men eftersom vi ses ett par gånger om året har vi en del att prata om när vi väl ses...så Idol fick stå lite i skymundan..om jag säger så :) Tjejerna sov över här. Alla tre i vårt sovrum (Ja, Jonas är bortrest! Hehe). Pyjamas-party! Haha.

Lördagen spenderade vi i Sthlm där jakten på den perfekta bröllopsklänningen startade. Behöver väl knappast förtydliga att klänningen inte är till mig, men ifall nån skulle få för sig nåt annat så vet ni det nu. Jag ska inte gifta mig. Iaf inte än på ett bra tag! Det är Carro som är den blivande bruden och eftersom utbudet av bröllopsklänningsbutiker är aningen begränsat i Umeå tog vi chansen att se vad huvudstaden har att erbjuda när hon nu var här nere. Tyvärr kommer kollektionen för 2010 först i november, så sortimentet som finns nu visade sig vara rätt urplockat...men vi fick se några fina klänningar iallafall. Det blev inget inköp utan det blir nog istället ytterligare en tripp söderut för det blivande brudparet i slutet av november. Det blev en heldag i storstan och på kvällen var allt vi orkade med en lugn kväll i soffan. Lite godis och en kopp te tillsammans med mycket prat blev såklart en succé :)

Kl.8 i morse sa vi hejdå och så får vi hoppas att 1) hon får en jättetrevlig vecka på konferensen i Geneve och att hennes postervisning går bra och 2) att det inte dröjer alltför länge till vi ses igen.

Idag har jag städat lite, sytt nya köksgardiner och spenderat lite tid i Gränby C. Några små inköp blev det. Bl.a. en present till lille bebisen Karl som jag ska äta lunch med imorgon. Mamma Mia (hahaha) får nöja sig med en grattis-till-babyn-kram :)

Nu är jag rastlös och ensam och då har jag en förmåga att bli vääääldigt sötsugen....så jag tror bestämt att det är dags för en kopp te och några muffins nu.

Bless the broken road - Rascal Flatts

I set out on a narrow way, many years ago
Hoping I would find true love along the broken road
But I got lost a time or two
Wiped my brow and kept pushing through
I couldn't see how every sign pointed straight to you

Every long lost dream led me to where you are
Others who broke my heart, they were like northern stars
Pointing me on my way into your loving arms
This much I know is true

That God blessed the broken road
That led me straight to you
Yes He did

I think about the years I spent, just passing through
I'd like to have the time I lost, and give it back to you
But you just smile and take my hand
You've been there, you understand
It's all part of a grander plan that is coming true

Every long lost dream led me to where you are
Others who broke my heart, they were like northern stars
Pointing me on my way into your loving arms
This much I know is true

That God blessed the broken road
That led me straight to you

But now I'm just rolling home into my lover's arms
This much I know is true

That God blessed the broken road
That led me straight to you

That God blessed the broken road
That led me straight to you


---------------------------------------------------------------

Så fin, så fin, så fin


RSS 2.0