Att byta sommar mot snöslask känns inte riktigt genomtänkt

men att fira Påsken i Överkalix känns desto bättre :) Får hoppas att solen skiner där också, även om det inte blir så varmt att man kan ligga i t-shirt på bryggan vid ån och klaga över hur varmt det är med långbyxor.

Fy sjutton vilket helgväder vi har haft alltså...och det var lika fint i dag med, även om det blåste lite mer idag. I lördags tog jag och två kompisar en promenad in till stan. Sen slog vi oss ner vid ån och pratade skit i flera timmar. Den tunna sommarjackan åkte av direkt...alldeles för varmt! I söndags gick jag och Anna en långpromenad längs ån mot Ulleråker och sen tillbaka igen. Halvvägs in mot stan slog vi oss ner på trallen längs ån, låg och pratade om livets utmaningar och åt mjukglass. Behöver jag säga att det var en helt perfekt söndagssysselsättning? Vi båda hade egentligen tänkt städa, tvätta (jag) och rensa garderober (Anna), men det fick vänta :) Igårkväll tog jag en dusch och när jag sen såg mig i spegeln såg jag inte mig själv, utan en riktigt klarröd tomat! Tur att det finns smink.

Nu är måndan nästan slut...det innebär att det är en dag mindre kvar. En dag närmare hemresa, Påsklov och närhet till familj och barndomsvänner!

Videkissejakt

Jag och Anna har varit på äventyr idag. I drygt 2,5h har vi promenerat runt i centrala Uppsala, dels för att vädret var fantastiskt och dels för att vi var på jakt. Idag skulle här plockas videkissekvistar! Vi började med en promenad bort till Stadsskogen och lite irrande i densamma. Så mysigt ställe! Fågelkvitter och tystnad...jag njöt massor! Tyvärr lyste videkissarna med sin frånvaro, så vi gav upp det och gick istället upp mot Årsta (googlar ni på Uppsala så ser ni att dessa två ställen inte direkt ligger granne med varandra). Där, längs en gångväg, bakom Livets Ord-skolan fanns dom. Vi vet mycket väl att man inte får klippa kvistar av buskar och träd hur man vill...men vi ville ha videkissekvistar, så vi gjorde det ändå! Nöjda gick vi sen hem och delade upp skörden och nu har jag en vas på golvet med några fina kvistar i ;)

Igår var vi till Södertälje och såg på basket. Tyvärr förlorade Luleå, så nu måste dom vinna på onsdag i Pontushallen. Hoppas matchen visas på internet, då avbokar jag allt för att kunna se den! Hann småprata lite med Emma efter matchen och det var lika kul som alltid...trots att hon såklart var lite nere efter förlusten. Kvällen spenderades sedan i soffan, framför en film och med en massa godis på bordet....lugnt och skönt.

I övrigt då: Våren är här och om 1,5 vecka drar jag norrut för att fira Påsk med familj och vänner. Innan dess händer det en hel del roliga saker och på jobbet är det som vanligt full fart...ni hör, jag har verkligen inget att klaga på :)

RSS 2.0