UtmaninGEn

Fokus för 2011 på GE är HÄLSA. En del av denna satsning är, som rubriken säger, en utmaning, som på GE-språk heter just UtmaninGEn. Den går ut på att man under sex veckor ska samla så många poäng som möjligt per dag...och är hittills det enda av alla jippon jag har hakat på. Tränar gör jag precis som förut och det är alldeles tillräckligt!

Såhär är UtmaninGEns poäng fördelade (Max 10p/dag):

1-4 poäng beroende på hur många steg man går på en dag (finns omvanlingstabell för övrig träning).
1-4 poäng beroende på hur bra man äter den dagen. Man får 1p för frukost, 1p om man gör minst ett hälsosamt val den dagen, 1p om man äter frukt/grönsaker vid 5 tillfällen på en dag och 1p om man endast äter riktig mat (dvs inget godis, fikabröd el liknande)
2 poäng om man ägnar sig åt någonting som får en att må bra (ej TV/Dator/Träning utan t.ex. läsa en bok, sticka osv) i minst 15 minuter.

Jag är nöjd med min prestation hittills. Jag kör på precis som vanligt och råkar jag få poäng den dagen så blir jag glad för det...och hittills har iallafall några poäng trillat in per dag :) Det som är absolut svårast är poängen för dom där jäkla frukterna/grönsakerna! Frukosten innehåller sällan något grönt (tydligen räcker det inte med en gurkskiva på mackan) och sen är jag för dålig på att äta mellanmål...och när jag väl gör det är det för att jag ska träna direkt efter jobbet och då är en frukt alldeles för lite, så då blir det en smörgås istället.

Målet med UtmaninGEn är att skrapa ihop 210p under dessa 6 veckor. Lyckas man med det kan man skicka in sitt formulär och delta i utlottning av priser. Om jag lyckas med det återstår att se :) Jag tycker hursomhelst att det är smart att inte flest poäng vinner. Nu har alla som deltar lika stor chans att vinna och det gör nog att fler vill delta.


Övik. Nyårsafton 2010.

 

Sov gott!


Mentalt överansträngd

Igår hade vi spelkväll här hemma. Vi var 9 pers som först spelade The art of science som är ett sorts TP fast med endast naturvetenskapliga ämnen. Där satt vi, 5 tekniska biologer, 2 kemister, 1 Gymnasielärare (Ma/Ke) och 1 samhällsvetare. Vi delade upp oss i tre lag och vi var lika dåliga allihopa :) Den som stack ut lite var lärarinnan och därmed vann också hennes lag.

Efter en kaffepaus var det sedan dags för Bet your brain. 7 pers uppdelade på två lag och här var alla faktiskt lite bättre (läs: frågorna var betydligt enklare).

En trevlig kväll tillsammans med gamla och nya vänner. Väldigt lyckat. Men nu till nåt konstigt: det enda som dracks igår var julmust, te och vatten och ändå mår jag skit idag. Har ont i huvudet och nacken och knaprar alvedon :( Antingen håller jag på att bli sjuk eller så är hjärnan helt överansträngd från all frågesport ;)

Bilder är kul, här kommer två till:

Idbyn, Övik. Nyårsafton 2010.


Bildregn

Julen och den så efterlängtade ledigheten rusade förbi och vips var vi tillbaka i Uppsala igen. Det blev många timmar i bilen denna jul och lite stressigt kändes det att ha ett så inrutat schema...men det är enda sättet att hinna fira jul på två ställen som ligger 50 mil ifrån varandra. Optimalt? Knappast. Vi hann umgås med båda familjerna, men tyvärr var det många vänner som vi inte hann se denna gång :(

Två julaftnar blev det alltså: en i Övik och en i Överkalix. Nyår firade vi bara en gång :) I Övik.

Efter tre dagars jobb känns det faktiskt jätteskönt med långhelg igen. Denna gång på hemmaplan. Vet inte när vi var lediga så länge utan att åka nånstans. 4 lediga dagar hemma känns hursomhelst jätteskönt. Enda trippen planerad är till Stockholm på lördag för att hälsa på kompisar i Solna.

Tömde kameran på bilder häromdagen, så nu har jag många bilder att visa!

Vi börjar med en liten rundtur i ett nybyggt hus i Övik


Vardagsrummet


Rum som avskiljs från köket med en halvvägg. Här finns även braskaminen
och på dagtid har man fin utsikt över havsviken.


Köket och halvväggen jag pratade om ovan. Takhöjden och spotarna i taket gör det till ett väldigt trevligt kök.


Julgranen och en skymt av den gigantiska verandan. I taket på verandan syns en högtalare. Ett ljudsystem är inbyggt i huset som även är uppdelat i olika zoner. En zon är ute på verandan. Vardagsrum, kök och badrum har också varsin zon. Man kan sen välja att lyssna på olika ljudkällor i olika delar av huset.

Och avslutar med en liten bild på mig :)


Jag, efter en kvällspromenad i Nybyn, Överkalix. Temp: -30C

Nu ska jag återgå till TV:n och Tour de Ski. En kompis är påväg hit så vi kan heja fram Kalla tillsammans :)

Kram på er!

RSS 2.0