Kvällens pyssel: Fotobok

En fotobok från MyPhotobook är nu beställd. En 36 sidor lång sammanfattning av renoveringen av lägenheten...längtar till jag får bläddra i den på riktigt!

Tänk att vi gått från det här:

 

till det här:


Och från det härtill det här:!!!

När vi gick in i det här kunde vi absolut ingenting. Hade aldrig spacklat förut, aldrig målat, aldrig tapetserat, aldrig lagt golv, aldrig lagt klinker, aldrig kaklat och definitivt aldrig rivit och byggt kök förut...och ändå blev det såhär fint. Visst är vi duktiga!? :)

Då var det dags igen

Dags att börja den årliga och vad som alltid känns som den evinnerligt långa nedräkningen för att få åka hem till Norrbotten på semester. Samma visa varje år. Jag längtar som en TOK! 14 juli...det är väl snart va? Säg att det är snart. Annars går jag nog i bitar.

Idag har jag och min bror besökt en ateljé här i Uppsala. En kvinna som köper in heminredning gjort av återvunnet material som plåtar, lastpallar, gamla kärl, koffertar och kistor. Ett coolt ställe, minst sagt! Min bror flyttar ju till en ny lägenhet snart. En lägenhet som osar retrostil, så vi ska göra vårt bästa för att inreda den därefter. Tror det kommer att bli ett mysigt hem när vi är klara. Vem vet, vi kanske får till det så mysigt att jag också måste flytta dit?! ;)

Sitter just nu och kämpar mot rastlösheten...vet inte alls vad jag ska hitta på. Varken nu eller ikväll. Till att börja med får det nog bli en löprunda eller en långpromenad...kan inte bestämma mig för vilket av dom, men nån sort blir det. Och sen kanske lite Super Mario på Wii på det :)


Berlin

4 av den 5 dagar långa ledigheten förra veckan spenderades i Berlin. En jättetrevlig stad! Finns mycket att se och göra, shoppingen är bra och det är billigt att både äta och dricka mat från världens alla hörn. Jag är, som ni märker, väldigt nöjd med resan.

Vi hann med lite av varje fast vi ändå har tagit det rätt lugnt. Strosat, fikat, vilat i parker osv. Båtturen på floden var mysig, men svettig! Vi hade +25-32C hela helgen, vilket är i varmaste laget för en cityweekend, men det gick bra ändå. Historiska museumet var intressant, men alldeles för mäktigt för mitt minimala historieintresse. Tidsepoken från 1930 och framåt var såklart intressant, men resten hade jag kunnat hoppa över faktiskt.

Vi hann även med att besöka en hel del andra turistmagneter. Bl.a. det judiska monumentet, Alexanderplatz, Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Potsdamer platz och Berliner Dome.

Nu har jag svettats i köket ett par timmar..allt för att i morgon kunna bjuda mina kollegor på jordgubbscheesecake med vit choklad. Det tog som vanligt sin lilla tid att "svänga ihop en kaka", så jag hoppas verkligen att den är god!

Bildregn från Berlin:Brandenburger Tor

Katedralen

Judiska monumentet

Jag och min nya kompis

Trabantlimo. Snygg, eller vad?!RSS 2.0