Praha

I onsdags förra veckan kom ett glatt Öviksgäng hit på besök. Dom sov över en natt och på torsdagmorgon packade vi alla in oss i bilar för avfärd mot Arlanda. Flyget till Prag gick kl.10, så nån sovmorgon var det inte tal om. Märkte snabbt att vår lilla tvåa inte är optimal för att klara av 6 personers morgonbestyr ;)

Prag var....kallt! Fint, gammalt, mysigt, backigt och kallt. Bara några plusgrader varje dag, så när solen inte värmde oss hade nog alla önskat att de hade haft en liiite tjockare jacka med sig. Någon större fara på taket var det dock aldrig, fanns många caféer och ölstugor att pausa på :)

Förutom kylan så var Prag fantastiskt. Så himla fint! Att gå över Karlsbron upp mot slottet på kvällen kändes som att gå i en saga. Belysningen i stan var verkligen genomtänkt och gjorde upplevelsen ännu bättre. Vi strosade i stan, åt gott och drack billig öl. Nåja, drack vin till en del måltider också eftersom jag egentligen föredrar det, men jag övade iallafall flitigt på mitt öldrickande och har nog blivit lite bättre.

En dag åkte vi till Terezin och koncentrationslägret Theresienstadt. En halvdagstur som var väldigt, väldigt intressant. Vi var en grupp på 10 pers och guiden var en 70-årig kvinna vars pappa överlevde Treblinka. En frunktansvärd del av vår historia som fascinerar och skrämmer på samma gång. Man vill hela tiden höra fler av hennes historier samtidigt som man egentligen inte vill veta mer. Att gå in på koncentrationslägret framkallade omedelbart en väldigt speciell känsla i maggropen, men jag är väldigt glad över att ha varit där.

 


Usch, nu blev det lite obehaglig stämning här...så jag försöker bryta den mha ett par gladare bilder. Vi gjorde faktiskt roliga saker också :)
Karlsbron

Prag by night

Hej från Prag! :)

God natt och trevlig helg!

RSS 2.0