Roligt, intensivt och alldeles underbart!

Så var helgen över. I lördags gick vår inflyttningsfest av stapeln och massa vänner var gulliga nog att dyka upp. Det kom folk från Stockholm, Västerås, Norrköping och, såklart, Uppsala. Räknade och kom fram till att vi var 25-30 pers där som mest. Inte illa!

Jag hade en jättetrevlig kväll i lördags och jag hoppas att våra gäster också hade det. Kvällen gick så fort!! När det kommer så många människor så hinner man tyvärr inte prata med alla så mycket som man skulle vilja. Jag gjorde mitt bästa, men hade hela tiden känslan av att "nu borde jag gå vidare och prata med fler". Jonas hade känt samma sak och hittade ett perfekt ord för att beskriva känslan: "Otillräcklig". Precis så kände jag mig!

Idag hämtade jag ut min cykel på cykelverkstan. Han lagade punkteringen, smorde upp kedjan och kugghjulen + lagade växlarna. Pris: 150kr. Varför ska man ens orka försöka att laga sånt själv, när det i stort sett är gratis att be en yrkesman att göra det?! Snabbt gick det och billigt var det. Dit kommer jag att återvända!


Roligt ärende

Efter badminton, dusch och lite mat sitter jag här och surfar lite. Försöker hitta en adress via eniro, men det går inte vidare bra. Får försöka gå efter beskrivningen jag fick muntligt istället. Stället jag ska till är en cykelverkstad. Kul va?! Jag har punka på bakdäcket på min cykel och eftersom den har 21 växlar är det ingenting man försöker sig på att laga själv. Tror jag ska be dom göra en liten våruppfräschning av hela cykeln faktiskt. Kedjan behöver smörjas m.m. Tur att solen skiner, då kan det ju iallafall bli en trevlig promenad!

Efter det ska jag ta min andra skrotcykel (den har i stort sett punka den med, men om man pumpar den innan varje tur så brukar det gå bra) och bege mig mot jobbet.

Trevlig fredag på er alla!




Förvandlingen fortsätter...


Kollage med privata bilder

Plastmattan, strukturtapeten och kornischen är ett minne blott. Väggarna tapetserades med renoveringstapet som sedan målades med bruten vit färg från Sadolin. Golvet är valnötslaminat från K-rauta. Otroligt prisvärt jämfört med andra golv vi tittade på.



Vilken underbar dag!

Okej...temperaturen är väl inte mycket att hurra för, men solen skiner från en klarblå himmel och det blåser ingenting! Gick en långpromenad (läs omväg) till gymmet i förmiddags och även på hemvägen tog jag en liten extrarunda. Kan inte få nog av solen och ljuset! :) Inte mycket kläder behöver man heller...hade träningslinne, CRAFT lager 2 och sen min skaljacka. Alldeles lagom :) Just nu tvingas jag hålla mig inne eftersom jag tvättar. Måste ha alla sängkläder rena inför helgen då vi får massa gäster. Hursomhelst, tvätten är klar om en halvtimme och när den är upphängd tänkte jag gå ut och njuta av vädret lite till (måste köpa mjölk på närmsta ICA-butik).

Brevid SATS ligger en second hand-affär och nu i påsktider har dom dekorerat ett av skyltfönstrena med massor av gula saker. Vaser, lampor, brickor, assietter, koppar, skålar och en och annan tupp och kyckling :) Ser så piggt och glatt ut och jag blir glad av att titta in där varje gång jag går förbi :)


Hallens makeover


Sen efter-bilden togs har dörrarna renoverats och den tråkiga gabondörren är ett minne blott!



Äntligen!

Idag ska jag träna för första gången på..hmm....13 dagar! Fick rådet av en fd kollega att besöka en kiropraktor för att få hjälp med ryggen. Kanske är ett råd jag borde ta fasta på? Hon hade dessutom en att rekommendera. Tur det, för jag skulle aldrig orka leta upp en på egen hand...man vill ju gå till en som man vet är bra! Jaja, jag ska fundera på saken. Problemet är ur världen för den här gången iallafall och nu ska jag iväg på spinning!

Idag ska här städas!

Efter att ha ätit frukost i lugn och ro, sett nyhetsmorgon, läst tidningen m.m ska jag nu ta tag i storstädningen. Jag längtar! Ska bli så skönt! Tänkte boka tvättid också...brukar alltid finnas lediga tider mitt på dagen. Jag skulle verkligen vilja putsa fönstrena...och det var också planen. Men förra ägaren tog med sig handtaget, så fönstrena går inte att öppna :( Har pratat med vicevärden om detta flera gånger (senast i fredags) och han har sagt att han ska fixa fram ett nytt handtag, men än har inget hänt :( Det exakta svaret jag fick senaste gången jag ringde var "Jag beställde ett nytt handtag första gången du ringde, men sen har jag inte orkat hämta ut det". VA?!!? Suck.

Under de mörkaste och regnigaste månaderna störde det mig inte mycket att man knappt kan se ut, men nu när solen börjar visa sig lite mer ser man verkligen hur ofattbart smutsiga rutorna faktiskt är. Dom tvättades senast för ett år sedan och sedan dess har vi haft pollensäsong, regn, höstrusk, snöblask, snö och nu snart pollen igen. Dessutom har vi totalreonverat insidan av lägenheten så innerglaset är inte så rent det heller, plus att det ligger ganska mycket damm mellan glasen också. Usch!!! Vi som får besök av Jonas föräldrar i helgen...jag skäms redan nu. Får polera golv, köksluckor och garderobsdörrarna så dom blänker för att kompensera för fönstrena ;)

Nu är det 8 dagar sedan jag gjorde illa mig i ryggen. Det är fortfarande inte riktigt bra och därför blir det ingen träning idag heller :(

Foto: Privat

Senaste gången Jonas föräldrar var på besök här var i början av augusti. Då såg köket ut ungefär som på bilden....det har altlså hänt en del sen sist och det ska verkligen bli jättekul att få visa upp det färdiga resultatet för dem!

Nuså: fram med trasan och dammsugaren!

Nya jobbet

Första dagen igår. En händelserik dag. Jag trodde att jag skulle upp dit, skriva på lite papper, få nycklar, fixa med e-mail m.m och sen gå hem. Men, nej då. Istället för att gå hem åkte jag raka vägen till en kurs om hur små företag på bästa sätt ska nå ut på en internationell marknad. Hör ni vad jag säger? Jag har börjat en kurs som berör ämnen som ekonomi, marknadsföring och export. Jag!? Jösses...gissa om jag har ett och annat att lära inom dessa områden! Önskade så att jag hade haft min personliga ekonomiska rådgivare och expert Jonas vid min sida...eller, rent av där istället för mig.

Jaja. Det blir nog bra...när jag har kommit över första chocken ;) Det är ju inte tänkt att jag ska jobba så mycket med såna grejer, men eftersom företaget är så litet måste alla dra sitt strå till stacken och då tyckte dom att det var bra om jag också satt med på denna utbildning. "Tack för förtroendet!" är allt jag har att säga!

Idag jobbar jag hemifrån. PDF:er, Power points m.m väntar på mitt mail-konto. Back to school...och riktigt intressant!

Foto: Privat

Längesen vi hade några tulpaner hemma nu....får nog bli en fin bukett lagom till helgen tror jag :) Idag har vi 8 plusgrader och solen tittar fram emellanåt. Våren är äntligen på ingång!


En vecka utan dörrar

Imorgon åker två av våra tre dörrar in på renovering. Sovrumsdörr och toalettdörr. Äntligen blir det av och jag är redan nervös för hur det kommer att se ut när de är tillbaka i sin nya kostym...anledningen? Jag fick inte välja färg :(

Nu till det dramatiska: Renoveringen av dörrarna tar en vecka, vilket innebär att vi kommer att få göra toabesök och duscha med öppen dörr under tiden...kul va?! Tur att vi har luffat i asien och därmed stött på boenden med toaletter av alla möjliga varianter. Flera gånger i Thailand saknade vårt boende dörr mellan sovrummet och toaletten, så man kan säga att vi har vanan inne ;) En annan variant var att toaletten hade dörr, men väggar som inte räckte hela vägen upp till taket utan lämnade en glugg på ca 4dm...och jag måste säga att det inte var mycket bättre...

Nu har det här inlägget spårat ur totalt och jag ska gå och lägga mig nu, innan katastrofen är total :)




Foton: Privata

Gabon-dörrarna är snart ett minne blott....

Sov Gott!

7 hemlisar om mig :)

Regler: Berätta 7 saker om dig själv, utmana 7 andra bloggare, länka till den som gav dig utmaningen och skriv en kommentar hos de utmanade.

Här kommer 7 saker om mig som ni kanske inte visste:

1. Jag äter inte köpta köttbullar och kryddkorvar. I dom finns hårda "knostror" (antagligen brosk) och när jag känner dom i munnen vänder det sig i magen och sen har jag ätit färdigt för den dagen. Känslan är så äcklig så det är helt enkelt inte värt att ta risken...

2. Jag tycker inte om choklad.

3. Jag är världssämst på musik. Kan ingenting! Är hopplös på titlar, vem som sjunger vad osv. Märkligt eftersom mina båda småsyskon verkar vara födda med musiklexikon inbyggda i deras huvuden. Dom kan allt och jag kan inget.

4. Jag samlar på Vänner-boxarna. Lätt den bästa TV-serien i världshistorien!

5. Jag älskar smörgåsar. Skulle kunna leva på det. Vanliga ostmackor, behöver inte vara märkvärdigare än så. Skulle jag behöva banta någon gång i livet så skulle GI-metoden vara körd direkt ;)

6. Jag har skoterkörkort :)

7. Jag tycker att Efterlyst är ett fruktansvärt tråkigt program och kan inte förstå att ett sånt program kan sändas under så många år. Vem tittar?!

Jag utmanar alla som känner sig träffade. Om ni får för er att anta utmaningen vore det kul om ni ville lämna en liten kommentar. På så vis kan jag kika in hos er och granska resultatet :)



Photoshop Elements och Picasa 3

Att greja med bilder och göra kollage av olika slag är ju såååå roligt! Programmen ovan är sen några dagar installerade på en av våra datorer och där kan jag spendera timmar! Picasa 3 är lite för enkelt och styrt medan jag fortfarande har en del att lära för att kunna nyttja photoshop elements alla finesser...lite frustrerande när allt går galet, men också så himla kul när jag kommer på nåt nytt! :)


Privata bilder monterade i Picasa 3

Idag har jag sytt en sovrumsgardin, vikt all tvätt från igår och (såklart) spenderat massor av tid totalt fokuserad på photoshop ;)


En liten titt

på vad jag har pysslat med idag.:


Privata bilder.

Bilderna är små, men det är medvetet. Större kommer senare :) Brevid fåtöljen ska det i framtiden stå ett litet bord eller en liten bokhylla och en läslampa. Vill också ha en fin kudde i fåtöljen i en lämplig färg. Tyvärr har vi inte hittat dom rätta grejerna än, så fåtöljen får stå som ensam möbel så länge, med en svart kudde som enda sällskap ;)


> 600 bilder

Igår sorterade jag ca 900 bilder varav fler än 600st rörde renoveringen och därmed sorterades lite extra noga :) Jag har sorterat alla bilder efter vilket rum de visar och idag börjar utmaningen med att sätta ihop ett bildspel utan att ta med flera hundra bilder...wish me luck!

När jag vaknade i morse var det alldeles VITT utanför fönstret. Det snöade sjukt mycket och det blåste samtidigt så flingorna yrde omkring. Snö? Nu? Det är ju mars månad! Jag trodde att våren kom tidigt här i söder....?! ;)

Anyway...nu ska jag sortera bilder och i väntan på att det projektet blir klart samt att  varmare tider ska komma, så bjuder jag på en bild från förra våren.


Foto: Privat. Våren 2008

Krafterna tillbaka

Hostan ger med sig och halsontet är borta. Äntligen börjar jag känna mig frisk! Det är bara de enstaka hostattackerna som påminner mig om att det är en liten bit kvar till normaltillståndet ;)

Nu ska jag sätta mig vid vår andra dator och greja med renoveringsbilderna. Vi har väl 1000 bilder eller nåt så jag tänkte plocka ut godbitarna samt redigera lite. Planen är att ha något att visa upp på vår inflyttningsfest om några veckor och för er här på bloggen. Tänkte försöka få ihop några före och efter-bilder. Personligen älskar jag såna album där man verkligen får se hur förskräckligt det såg ut före renoveringen och hur totalt förändrat det ser ut efter. Kontrasterna imponerar på mig :)

Så...håll till godo. Inom en snar framtid publiceras spännande bilder på totalrenoveringen av vårt hem! Under tiden visar jag er två kuddar från H&M Home. Gillar båda, men fastnade lite extra för den första.



Bilder från H&M Home

What a night!

Jösses...trodde natten aldrig skulle ta slut! Jag har hostat och hostat och hostat och hostat och hostat och hostat och...ja...you get the picture! Vid 2-tiden gick jag upp och drack vatten och vandrade runt lite...visste ju att Jonas skulle upp och jobba och antog att han inte hade sovit särskilt bra fram tills då pga mig. Efter ett tag tog jag en till halstablett och lade mig för att sova igen. Efter ca 1h tog jag vår stora, feta, svarta kudde mot sänggaveln och sen har jag suttit upp resten av natten. Somnade väl vid 5 kanske. Framåt morgonsidan gick det däremot jäkligt bra att sova. Hostade ingenting. Varför blir det så?! Sjukt irriterande!

Jaja. Jag överlevde. Idag har jag tvättat, vilat och kollat lite på skidresor. Har hittat en som verkar ok...får se om det blir nåt. Vi har inte bestämt om vi ska dra ihop fler eller om vi vill åka bara vi. Kan ju vara mysigt att åka iväg själva, men samtidigt har vi aldrig åkt till fjällen ensamma förut. Vi har alltid åkt med ett stort gäng och det brukar vara så sjukt roligt...

Kass uppdatering. Sorry. Men fokus ligger på att vila och bli av med hostan. Halsontet är nästan borta.

Nu är det dags för en kopp te. Tänkte dricka den och sen bli frisk! :)

Kram på er!

RSS 2.0