Soligt i Uppsala också

Igår lämnade jag Nybyn och Överkalix för att flyga tillbaka till Uppsala och "verkligheten".  Kändes tungt att åka därifrån, men samtidigt skönt att komma tillbaka till lägenheten och få fortsätta bygga upp vårt nya hem. Semestern är inte slut riktigt än, så medan Jonas sliter på jobbet kan jag sitta hemma i sängen och surfa. Ikväll tar vi tag i renoveringen igen. Ska bli kul faktiskt, vill så gärna få köket klart!

Ute är det strålande solsken och lägenheten är en bastu, så nu ska jag äta frukost och sen ta en filt och min bok med mig ut på gräsmattan. Hade tänkt cykla in till stan idag, tänkte kika på lite tyger till gardiner och tygtavlor. Men i det här vädret låter jag hellre bli :)

Jag saknar Kalix älv. Vill BADA!

I hjärtat av Norrbotten

Är alldeles ensam hemma då pappa är ute på promenad med hunden, mamma jobbar och mina småsyskon inte är små längre utan har pojk- och flickvänner som drar i dom. Ska nog åka in till marknaden strax, här händer ju inte mycket.

10-årsjubileumet i torsdags var riktigt roligt! Pratade gamla minnen, sjöng sånger från lågstadiet, bastade, grillade och bara hade det trevligt. Sen kan man ju inte hjälpa att folk här är så uttorkade på happenings så att man inte har ro att stanna i byn hela kvällen och umgås utan absolut MÅSTE in till Bränna och öltälten...snark. Dom är ju för fasen där heeela helgen! Och är verkligen ett öltält så kul?! Jag är tveksam. Hursomhelst, det var iallafall jätteskoj hela kvällen tills alla drog, så jag är nöjd och absolut inte så bitter som det lät tidigare =)

Renoveringen ligger på is just nu. Iallafall den praktiska biten. Sen ska jag erkänna att jag tänker på köksluckor, bänkskivor och hur vi ska göra med kakel/tapet ovanför diskbänken ganska många gånger per dag, och när jag sitter framför datorn blir det alltid några besök på väl utvalda inredningssidor. Ska bli kul att komma tillbaka efter semestern och göra allting färdigt.

Nu hägrar Norrland

Sitter på Arlanda och surfar lite på Jonas bärbara. Känns lyxigt. Planet norrut går 19:15 så vi sitter mest av tid nu.

Hemma i lägenheten ligger äntligen köksbänken och väntar på att få komma på plats, den kom idag med bud. 45 min innan taxin kom och hämtade oss. Men det tar vi i augusti. Nu har vi SEMESTER och ska HEM till NORRLAND. Känns bra :)

Bildbevis

Här kommer några bilder för att visa att det faktiskt händer saker i våran lilla 2a

Fin va? Den var inte helt enkel att sätta upp ska ni veta!
Fondtapeten i vardagsrummet. Fin men inte enkel att sätta upp!

Behöver jag säga att vi föredrar vitt tak istället för vad som fanns där innan?
När vi flyttade in var kökstaket målat i nån underlig brunbeige färg. I går blev den färgen utbytt mot underbar vit, ren och fräsch färg. Mycket finare! Blev ett helt nytt rum!

Med rätt grejer är det ingen sak att riva bort lite kakel :)
Riva kakel? Inga problem, bara man har rätt grejer. Farbror in action.

Stolarna till balkongen.
En av dom 4 nya stolarna till balkongen. På den hänger min älskade kamera och framför står Js fina(?) skruvdragare

Renovering pågår

Äntligen har renoveringen kommit igång på allvar! Min kära pappa kom hit igårkväll och min farbror kom idag vid lunchtid. Sen dess har vi hunnit riva ut hela det gamla köket + motera alla överskåp. Just nu är dom iväg och köper skruv och plugg + lämnar det gamla köket på återvinningen. Sen idag är det tänkt att dom nya väggskåpen ska hängas upp. Så spännande! Och det känns som att det går fort framåt just nu...händer saker hela tiden. 4 personer jobbar snabbare än 2, och speciellt när den 4e är utrustad till tänderna med diverse verktyg.

Det kommer gå bra det här. Nu är jag inte orolig längre :)

Igår flängde vi runt hela stan och ordnade med massa saker. Fick låna bil av Js kompis så vi passade på att storhandlapå ICA Kvantum, köpa balkongmöbler på IKEA, köpa takfärg från Bauhaus + lämna igen lim som blev över från renoveringstapeten och åka till återvinningen med massa tomma färgburkar, limrester och annat äckel. Det hela tog flera timmar! Vi fick uträttat många ärenden och lärde oss en sak: att åka på IKEA vid lunchtid under industrisemestern när det öser ner utomhus är ingen bra idé!

Köket före renovering

Snart är det ett minne blott!


Så här charmigt (urk) såg alltså köket ur när vi flyttade in...nu är alla överskåp + bänk till höger i bild borta, men underskåp + diskbänk finns fortfarande kvar. På tisdag åker ALLT UT!! Behöver jag säga att jag längtar?! In ska ett vitt, fräscht kök. Kommer bli så fint!

Uppsala runt

Ja, idag begav vi oss ut på cykeltur i det fina vädret. Hade varit intressant att ha en cykeldator, för vi måste ha avverkat bra många kilometer. Fördelen med Uppsala är att, trots dess storlek, känns den inte som en storstad. Man kan lätt cykla till något som ligger på andra sidan stan och det går lätt och smidigt eftersom det är så platt överallt. Visst, det tar väl en stund att ta sig till slutmålet om man vill tvärs över stan, men det går. I Stockholm kände vi oss väldigt instängda och upplevde det krångligt att ta sig till ställen. Bussar med byten och väntetider var vardag och en hel dag kunde gå åt för att åka någonstans som på kartan inte låg så långt bort. För en sak kan jag säga: jag skulle aldrig i livet sätta mig på cykeln i Stockholm. Man blir väl överkörd innan man ens hinner få upp farten...

Igår jobbade vi sista dagen och nu påbörjar vi vår efterlängtade FYRA VECKOR långa semester! Känns heeeelt underbart. Igår firade vi med grillkväll i parken utanför oss tillsammans med vänner. Några nya, några gamla och några nygamla. En väldigt trevlig kväll. Vädret var underbart. Solen sken och vi satt ute i t-shirt till närmare 22.30. Då tog man på en tröja och kunde sitta i 2 timmar till. Som sagt, väldigt trevligt. Hoppas det blir mera sånt i sommar.

På måndag kväll kommer PAPPA hit och på tisdag böjar vi köksbygget på allvar. Känns jättespännande! Just nu ligger det nya köket i vardagsrummet och väntar på att bli uppackat.

Ikväll ska vi spackla det sista på köksväggarna och sen grundmåla varv två innan det blir flm och godis.

Imorgon har dom lovat sämre väder, så då blir det renovering för hela slanten.

RSS 2.0