Ledig måndag

Idag har vi varit lediga båda två. På en måndag. HUUUR lyxigt som helst! Sovmorgon, åkte och storhandlade innan lunch (vet ni hur lite folk det är i en matbutik den tiden?!), kilade in på en leksaksaffär och kollade in brädspel som julklappar till folk, åkte sen hem och bakade lussebullar. Nu sitter jag här. Helt utmattad. Det är tugnt att vara ledig! haha!

Ikväll ska vi till Fyrishov och kolla på basket. Bästa Emma och hennes Luleå Basket kommer hit, så självklart är vi där och hejar! Dom kommer vinna såklart. Emma är bäst!

Nu ska jag göra middag och packa in lussebullarna i frysen? Hur jag ska lyckas med det har jag däremot inte den blekaste aning om. Det är rätt fullt där! Tyvärr måste jag nog lämna ganska många framme som jag och Jonas kan smaska i oss ikväll efter matchen. Oj, så jobbigt...


Skönt med långhelg?

Oj, så skönt det är att vara ledig...att få slappa och bara ha det skönt...eller? Hittills har jag storstädat hela lägenheten inkl skrubbat kakel i badrummet och burit in ALLA utemöbler från balkongen. Blev bara 5 vändor upp i förrådet...3 våningar upp. Jihoooo!!! Vem behöver SATS?

Jag passade även på att på alla nerresor från förrådet släpa med lite julsaker, så nu ska adventsstjärnan upp och piff och puff ska få komma ut ur sina lådor. Därefter ska jag vika 4 maskiner tvätt (ja, det som tvättades i onsdags...jag har liksom haft lite bättre saker för mig sen dess, helt enkelt). Men först ska jag duscha! Jag är äcklig som få efter att ha fejat runt här i flera timmar och sprungit sprinterlopp uppför alla trappor i trapphuset, pålastad med möbler som värsta packåsnan.

Så, nu ska jag gå och skvätta ner kaklet så det bildas nya kalkavlagringar...det är tjusningen med att städa.

Julklappsbekymmer

Fy fasen! Att det ska vara så svårt att komma på bra presenter till dom som betyder mest för en i hela världen...!! Är det just därför? Är det för att dom är så betydelsefulla som det blir så svårt? För att man så gärna vill hitta den perfekta julklappen? Att köpa till julklappssäcken på jobbet för en tjuga eller femtiolapp är ju mycket lättare...

Just nu är min julklappsalternativ-lista i stort sett helt tom. Lunchade med Maria idag (sen lunch, hon kom strax innan kl.13 så jag har inte haft en timme än...) och då diskuterade vi julklappar och problematiken runt detta. I år har jag dessutom ytterligare ett problem. Inte nog med att jag måste komma på nåt att köpa till alla, det jag väl får för mig att köpa måste sen även klara storlekskravet. Jag ska ju flyga hem till jul, så alla klappar måste få plats i resväskan....tillsammans med mina kläder! Lycka till säger jag!

Jag har bestämt mig för att stanna hemma i helgen trots allt. Känns lite tråkigt, men samtidigt också skönt, för jag har inte haft en lugn hemmahelg på jag vet inte hur länge och lägenheten behöver verkligen ses efter. Så på lördag ska jag storstäda och julpynta. Gjorde det aldrig igår. Hade fullt upp med tvätten (och att träna), plus att jag ju nu har hela helgen på mig....man ska int' streeeeeessa! (tänk Kalixmål..haha).

Lunchen är slut!

48h per dygn?

Ja, nåt sånt skulle vara passande just nu, för jösses vad det händer grejer hela tiden! Hur ska man hinna allting man vill hinna med samtidigt som det även haglar "måsten" över en?! Idag efter jobbet skulle jag t.ex. vilja hinna med att laga middag, tvätta en överfull tvättkorg (besök två helger i rad ger mycket tvätt!), storstäda lägenheten, handla, plocka fram adventpynt och träna. Tror ni jag hinner? Högst tveksamt. Jag har insett det nu, så jag har strukit handlingen från listan...men resten tänkte jag allt hinna med. Havregrynsgröt går ju snabbt att laga ;)

J åkte till Tyskland med jobbet igen i morse (i natt?). 4:30 fick jag en hejdå-puss på kinden och sen tror jag att vi pratade lite också, men det har jag inga bättre minnen av..haha. Hursomhelst, han blir borta till sena lördagkväll, dom landar närmare kl.23 på Arlanda. Jag hade planer på att ta det lugnt här hemma. Städa, plocka fram adventpynt osv, men nu har ett väldigt lockande förslag kommit upp...så därför försöker jag nu hinna med allting som jag tänkte göra på lördag under veckan ifall jag skulle få för mig att dra iväg på en liten tripp på fredag. Jag hade ju kunnat göra lite av det imorgon, om det inte vore för att jag ska bort på middag då. Sektionsmiddag med min nya sektion hemma hos min nya chef...och jag som inte ens har börjat jobba där än! :)

Bild: Privat. Oktober 2009
11:25 Update: Skrev det här inlägget kl.8 imorse, men ser nu att det inte har publicerats..? Så nu gör jag ett nytt försök medan lunchen värms i micron.

Nollställd

Känner mig helt urblåst mellan öronen. Får inte en enda vettig sak gjord. Scannat in fakturor och mailat iväg dom nyss...räknas det? Knappast. Därför blev det fikapaus nu. Lika bra på nåt vis. Har funderingar på att dra mig till SATS och köra kondition efter jobbet...känns sjukt jäkla jobbigt, men nog skulle det vara välbehövligt. Spinning och core eller kondition på egen hand...nåt av det måste det bli.

Bara lite drygt tre dagar kvar att jobba på Arocell nu. Känns väldigt märkligt och det känns som att det kommer att säga PANG och sen är det fredag och dags att sluta på riktigt. Ser fram emot att börja på GE, men det känns såklart konstigt att inte gå hit mer. Nåt jag inte kommer att sakna är sjukhusbacken...tänk att slippa cykla uppför denna jäkla backe varenda morgon! I like! :)

Snart är det första advent!

Vilken helg!

Den här helgen har varit fullspäckad. Har sovit alldeles för lite, men vad gör väl det? Är ju ändå trött dygnet runt pga detta eviga skitväder, så mer sömn har hittills inte hjälpt. Nu provar jag alltså att göra tvärtom. Mindre sömn än normalt. Kanske kan det göra mig piggare!? :)

I lördags åkte jag till Sthlm och ELIN. Tog ett tag för mig att ta mig hela vägen, så innan vi var hemma hos henne var klockan rätt mycket. Att då sätta igång med nåt bullbak kändes inte riktigt idealiskt då det hade tagit hela kvällen. Istället åt vi tacos, drack glögg och gjorde oss redo för kvällens projekt: att närvara på två fester i varsin ände av stan. (En anledning till att hata Sthlm. Det är ju så förbaskat krångligt och tidskrävande att försöka ta sig mellan olika delar av stan...)

Vi började iallafall hos Sylvia i Solna. Inflyttningsfest och jag fick träffa flera ur min gamla uni-klass som jag inte har sett på flera år. Så himla roligt! Tjejerna träffar jag ju lite nu och då och dom är det alltid kul att se och snacka skit med, men det var även riktigt kul att få träffa "grabbarna grus". Dom är så goa och jag kände direkt hur mycket jag saknar deras umgänge. Genomsnälla rakt igenom, allihopa. En av dom har lovat att fixa en ny fest snart och då har jag lovat att stanna hela kvällen....(det var inte populärt att jag och Elin åkte en halvtimme efter att dom kom..men å andra sidan kom dom 3 timmar senare än vad som var sagt från början...så vem ska man skylla på, egentligen?!)

Sen åkte vi vidare mot Hammarbyhöjden och en Överkalix-bos 30årsfest. Fest känns fel...fylleslag känns mera rätt. Herre jösses...det var längesen jag var på en fest med sånt drag! Somnade sött hos Elin kl.5 på söndagmorgon. I går mådde vi antagligen som vi förtjänade och när klockan närmade sig 2 och vi insåg att vi inte hade ätit nåt på nästan ett dygn så masade vi oss iväg till närmsta pizzeria. Tänk att lite mat kan göra sånt underverk!

Bullbaket har vi skjutit upp till 30 nov då Elin kommer hit och hälsar på i samband med Emmas match här i stan. Vi är båda lediga på dagen så då tänkte vi baka bullar innan vi sen åker och kollar på basket. Så är planen iaf, sen får vi väl se om det blir några bullar eller inte ;) Huvudsaken är ju att vi umgås!

Hoppas fler har haft en lika rolig helg som mig. Jag har underbara vänner! :)

Såklart

Det blev inga gummistövlar igår. Letade ett par i Gränby C, men eftersom jag varken kan ha strl. 36 eller 42 så fanns det inte så mycket att välja på. Surt. Och som grädde på moset: vad tror ni det bjuds på för väder idag? Jo, regn såklart! REGN! Tänk om jag hade köpt ett par gummistövlar igår, då hade jag sluppit sitta här barfota på kontoret medan strumporna torkar på elementet. Antingen för att jag hade haft ett par gummistövlar på fötterna som hållit mig torr, eller för att jag skrämt bort regnet genom att faktiskt införskaffa mig ett par regntäta skor och därmed lockat fram solen. Vilken anledning hade kvittat...för bara vetskapen om att inköpet av ett par gummistövlar antingen hade a) hållit mig torr om fötterna trots att regnet envist piskade på mig i morse eller b) gett mig och resten av Uppsala lite ljusterapi hade gjort mig salig.

Nu blev det inte så.

Istället sitter jag här, barfota, medan regnet slår mot fönstret, och är trött som bara den. Tur att det är fredag idag!

PS. Jag körde en timme kondition på gymet igår. Är sjukt stolt över mig själv! Jag som avskyr konditionsträning (utan boll)! Men jag fick trots detta ihop 35 min crosstrainer (5km på 30 min, sen 5min cool down), 10 min rodd (2,2km) och 15 min löpband (3km varav 500m nedvarvning på slutet). Slutsats: TV vid konditionsmaskinerna måste vara världens smartaste idé.

En resa söderut

Folk åker till Thailand, Malaysia och allt vad det heter. Till solen och värmen. Så jag satt här och var avundsjuk och tänkte att "jag vill ju också åka..." och sen slog det mig! Jag ska ju resa! En rolig resa söderut blir det redan på lördag. Ända till Sthlm..! "Man får vara tacksam för det lilla", som en klok vän en gång sa :)

Dom har lovat SOLSKEN till på lördag! SOL och +9C! Med tanke på hur vädret sett ut den senaste tiden är allt jag har att säga följande: "Det tror jag först när jag ser det!"

Bevis på att jag menar allvar: Jag ska köpa gummistövlar efter jobbet. Om inte annat kanske det kan locka fram solen en smula!?

Nån som minns hur solen ser ut?

I Uppsala har vi fått se solen 1,5h under den senaste veckan...inte är det konstigt att man knappt orkar ta sig ur sängen på morgonen och att ett träningspass känns ofattbart tungt att genomföra. Orka med detta skitväder! Och jag har fortfarande inte köpt några gummistövlar...varför har jag inte gjort det?! Man behöver bara ett par skor såhär års här nere. Glöm sneakers om du inte vill skölja dom rena varje kväll efter cykelturen hem från jobbet. Och envisas du med att ha dom på, glöm framförallt i världen inte impregneringen! Gummistövlar is the shit och i helgen ska här inhandlas ett par!

Tränade spinning och core igår. Första passet på en vecka. Förra veckan var kaotisk och sen kom mamma och pappa och då prioriterade jag faktiskt annat. Tänka sig! :) Men i söndags regnade det ju faktiskt inte, så då rastade jag pappa i två omgångar. Först en långpromenad runt Årsta och sen en kortis upp till ICA för att handla grejer till mitt och mammas mjukkakebak. (Ja, vi tänkte handla under första rundan. Tre personer (jag, m & p) knatade in på ICA, högg en korg och insåg sen att ingen av oss hade pengar med. Snopet fick vi traska hem, hämta pengar och sen göra ett nytt försök. Då gick det finfint och av ingredienserna blev det sen ett gäng utsökta kakor. Detta trots att vi läste fel i receptet sisådär femtioelva gånger. 5dl mjölk bara? Ojdå, då dubblar vi väl receptet då. Oj (igen), det var visst 10dl vätska..ska ju vara 5dl vatten också. TUR att vi inte tog dubbelt så mkt sirap iallafall då. 12 dl mjöl bara? Jahaja..vi testar väl. Oj (en tredje gång), det var visst 12dl rågsikt och lika mycket vetemjöl! Det verkar stämma bättre. Det hela resulterade i två bunkar jäsande deg och några fler kakor än vad receptet angav. Men vad gör väl det då dom blev fantastiskt goda?

Några kakor ska jag faktiskt ge bort till kära vänner. Tycker dom förtjänar det. Men resten ska jag och Jonas mumsa i oss till frukost och framför TV:n som kvällsfika. Bra där. Nu blev jag hungrig! Tur att klockan snart är 12 då så att jag kan ta min lilla matlåda och gå över till BMC för att luncha med Maria. Jag får lax, pressad potatis och kall sås. Undra vad hon har i sin låda?

Nytt jobb!

Idag skrev jag på kontraktet. Äntligen! Nu är det påskrivet och klart och nu kan inget längre gå fel. 1 december börjar jag mitt nya (?) jobb. Forskningsingenjör på GE. Egentligen är det mitt gamla jobb jag får tillbaka, med lite modifieringar förstås, och med ny chef och ny sektion. Men jag kommer att få kontorsplats i samma rum som jag satt förut och därmed även fika i samma fikarum som förut..men samma härliga människor som förut...minus Åsa som tyvärr har slutat. Kommer sakna henne väldigt mycket. Förhoppningvis får dom förståndet tillbaka snart och ger henne en fast anställning..tills det sker håller jag tummarna för att hon snart är tillbaka. Jag kommer även att jobba i samma lab som förut (och i ett nytt också) och jag hann fråga Peder om han ville utbilda mig igen eller om han godkände att jag fick access till labet direkt. Han skrattade och frågade om jag hade minnet kvar. Jag sa ja och han godkände min access från dag ett ;)

Fikade med gänget då jag hade skrivit på kontraktet och sen gick vi en liten runda i labet innan jag var tvungen att gå eftersom jag ju faktiskt har ett annat jobb att sköta ännu. Tyvärr. Det kändes trist. Ville stanna och börja jobba direkt! Det måste väl ändå båda gott?

Min blivande chef frågade om jag skulle få nåt ledigt mellan jobben, men hur ska jag kunna få det då sista november är en måndag och första december en tisdag?! Här kör vi på och sen får vi hoppas att jag ändå kan undvika svimningsattacker och akutenbesök under julhelgen...hihi :)


Virrvarr

En hektisk vecka där alla rutiner är som bortblåsta. I måndags klämde jag in ett bodypump-pass...och det blir veckans enda. Tiden räcker helt enkelt inte till! Igår var jag ensam hemma eftersom Jonas är borta med jobbet tills idag, så jag tvättade 6 maskiner tvätt alldeles ensam och då är det svårt att hinna iväg och träna också. Så istället plockade jag till lite hemma och snackade skit på MSN. Behövs det med ibland :) Idag ska jag till Sthlm efter jobbet, så vid det laget jag är hemma igen är det i stort sett dags att gå och lägga sig. Och imorgon får vi besök av Mamma och Pappa!! Jag längtar redan! Ser verkligen fram emot att ha dom här en hel långhelg...vi har inte planerat så mycket, förutom ett IKEA-besök och sen även ett besök hos min morbror i Tumba (han bodde i Knivsta förut, snacka om att flytta åt fel håll....) Det här kommer att bli en mycket, mycket bra helg :)


Bild: Privat

Den här färgglada bänken gick jag förbi under en söndagspromenad för några veckor sedan. Bänken i sig piggar upp miljön ordentligt, så i kombination med den tufft orange-färgade lyktstolpen bildar den ett väldigt roligt inslag i den annars rätt vanliga och förutsägbara parken.


En liten tjuvkik

Det är precis vad jag skulle vilja ha. Tänk om man kunde få ta en liten titt in i framtiden..bara en liten titt. En liten. Just nu. Oj så det skulle underlätta! Men men..man får inte alltid som man vill, utan måste istället ta mod till sig och fatta beslutet på egen hand. Det blir nog bra till slut, oavsett vilken väg man väljer. Det brukar det bli.

Jag ligger lite efter med bildvisningen här i bloggen...så nu försöker jag ta igen det så gott det går...Dagens bilder hamnar också i kategorin mat, för när Jonas fyllde år (för en månad sedan...) ville han ha smörgåstårta till middag. Det fick han :)

Privata bilder. Oktober 2009

 

 


En toppenhelg!

En riktig toppenhelg är nu till ända och jag försöker motivera mig till jobb igen...just nu bråkar jag med WinZip och måste vänta tills den har uppdaterat och startat om sjuttioelva gånger (jag fattar inte mycket, men gör som den säger åt mig och hoppas på det bästa....5 minuter kvar...)

Helgen då. Ja. Jag hämtade upp 4 förväntansfulla tjejer i Rosersberg och Solna och styrde sedan kosan mot Norrköping. Det var kö på E4 från Solna till Södertälje, men resten av resan gick smärtfritt och tack vare Åsas GPS hamnade vi utanför Saras lägenhet utan minsta problem.

Fredagkväll: Sara hade fixat jättegod mat och gott vin och kvällen bjöd på massa prat och ännu mer skratt. Det var ju fredag och planen var mysig hemmakväll eftersom man är rätt trött efter en arbetsvecka...jo, visst. Men alla trötthetskänslor försvinner när man får umgås med sina vänner för första gången på länge. Det blev en mysig hemmakväll som sen blev en mysig hemmanatt och kl.3 insåg vi att vi nog borde gå sova trots allt...haha.

Lördag: En sväng på stan och en promenad och sedan hemåt igen. Vi kom på att vi ville slappa och vila lite inför kvällen, så vi hyrde en film och åt massa godis. Sen beställde vi hem Thai-mat och började förberedelser inför kvällen. Förfesten bestod av vin, TP och fantastiskt mycket skratt. Vi må vara civilingenjörer hela bunten och 3 av oss tänker även kämpa till sig en doktorshatt...men allmänbildade? Det är vi verkligen inte! Utgång blev det sen och vi hade riktigt, riktigt roligt! Efter varma mackor somnade vi sött kl.4 på söndagmorgon...

Söndag: En slö dag med lång frukost och Idol-repris. Saras sambo vågade sig hem från sommarstugan så vi fick träffa honom och katten Frans. Trevliga killar, båda två :) Hemresan gick bra. Betydligt mindre trafik.

Helgen har varit helt perfekt och jag är så GLAD över att ha dessa underbara människor i mitt liv!

Nu vill WinZip samarbeta igen. Finally!

Halloweentårta








Fin va? :)


Bullbak

Här kommer några bilder på bullbaket som jag och min syster ställde till med i september (ja, jag vet...det där med att föra över bilder från kameran regelbundet har aldrig varit min starka sida). Nästa bakprojekt jag tänker ställa till med är ett lussebullebak...åh..det vattnas i munnen bara jag tänker på det ;)
I helgen väntar en tjejhelg i Norrköping tillsammans med underbara Umeå-brudar. Kommer att bli en toppenhelg! Åker direkt efter jobbet och kommer hem på söndag eftermiddag. Nu är fikarasten slut och det är dags att fortsätta jobba.

Trevlig helg!

Jag överlevde Halloween

En crazy helg! På fredagkvällen spelade vi kort. Vi började med tvåmanswist i kinesisk tappning. Jag spöade skiten ur J och vann med 3-0. Sen spelade vi "Över-och-under-och-fort-som-skam". Sjukt roligt spel. Man har varsin hög med kort på bordet och 5 kort på hand och ska lägga högre och lägre än kortet som är på bordet. Båda får lägga samtidigt så man måste vara snabb! Den som först har slut kort vinner. Det hela är sjukt stressigt, men också otroligt roligt. Korten flög, jag skrek och J skrattade sig till den ena segern efter den andra. Vid 4-0 var han odrägligt mallig. Vi körde först till 5. Som tur var kunde jag iallafall snygga till siffrorna men förlorade till slut med 5-2...

Lördagen började med en frisk promenad som följdes av en låååång frukost och sen bakade jag och storstädade hela lägenheten. Under tiden bytte J däck på bilen. End deal vi båda var sjukt nöjda med. Sen på kvällen fick vi middagsgäster. Vi åt vegetarisk lasagne och till efterrätt blev det en maffig, chokladig sak. Bilder kommer sen. Efter matkoman spelade vi spel. Speculation. Jag vann :)

Efter att J tagit världens längsta sovmorgon (till kl.11 - vi vaknar alltid innan 9 på helgerna nuförtiden) åt vi frukost framför TV:n och sen åkte vi på shoppingutflykt till Kista. Jag körde dit. Det gick bra. Ända tills jag öppnade min väska för att ta fram kontokortet (man måste ju ha det för att komma förbi spärren in i parkeringshuset) och upptäcker att jag inte har nån plånbok med mig. Jag har A) Inget körkort och B) Inga pengar. Väldigt passande när jag kör bil till ett shoppingcenter...

Det hela slutar lyckligt då J inte har alzheimers och därmed har sin plånbok med sig. Vi använder alltså hans kort (till vårt gemensamma konto) i parkeringshuset och han får även snällt langa fram sitt kort och betala mina nya jeans ;) Och ja, han har redan påmint mig flera gånger om att jag är skyldig kontot pengar...och ja, jag har sagt att jag ska föra över pengarna....bara inte just nu. Jag gör det sen ;) Jeansen var för övrigt ett fynd då dom kostat 1000kr och nu var nedsatta till 350kr (ibland får man vara tacksam för sina spinkiga älgben eftersom jag tack vare dom behöver storlekar som inte så många andra vill ha...). Levi's. Det märket har inte jag haft sen..jadu...i 7an? Eller, förresten...det är ju inte så länge sen...iallafall inte om man ska gå efter åldern i mitt huvud, där mamma säger att jag är 18 år fortfarande... :P

Nu LUNCH!

RSS 2.0