En härlig helg

Sol till alla! Hela helgen! Härligt!

Bilden nedan visar vädret timme för timme i Uppsala på yr.no. Ser inte så tokigt ut va?




Ska strax gå ut på en promenad i solskenet. Hade egentligen tänkt träna, men min hals säger STOPP!!! Har redan ignorerat den en gång genom att spela fotboll i onsdags. Vi vann och det var lika roligt som alltid. Tyvärr tycker halsen att jag prioriterade fel :(

Planer för helgen: Inga! Mer än att njuuuuta av vädret, förstås. :)


Min cykel och jag

Strålande solsken och inte ett moln på himmelen. Det gjorde min dag MYCKET bättre! Jag har cyklat mellan Salabacke och Sjukhuset/BMC (se karta för att se hur långt det är) 4 gånger idag! I morse cyklade jag dit för att snabbt upptäcka att jag inte hade så mkt på lab att göra idag. Jahapp. Cyklade till kontoret och skrev ut några av alla artiklar jag bestämt mig för att ta mig igenom. Cyklade hem. "Jobbade" på en filt på gräsmattan i solen i två timmar (ja, jag läste faktiskt två rätt långa artiklar!) innan jag gick in för att kolla mailen. Såg att professorn ville träffa mig för att gå igenom lite info ang en poster som jag ska presentera på en konferens i slutet på juni. Jahapp. Bytte om på två röda och cyklade heeela vägen bort igen. Hade ett (ovanligt) produktivt möte och insåg hur mycket jobb jag kommer att ha framöver. Det tog 45min. Sen cyklade jag hem igen. Har en cykeltur kvar idag. T.o.r till SATS. Bannemig på tiden att jag tar mig dit nu! Blir bara fotboll nuförtiden och känner att ett ordentligt bodypump-pass är precis vad mina muskler skulle behöva :)

Under helgen har vi varit härligt lediga och umgåtts med vänner och med varandra, men vi har även hunnit med att städa lägenheten och, framförallt, rensa i förrådet. Nu är där ordning och reda, ska ni veta! 2 banankartonger har vi sorterat ut. En ska slängas och en ska skänkas. Hittade även en massa grejer som vi har packat upp i skåpen, däribland äggkopparna och min "Vår kokbok". Som jag har saknat den! Jonas har nån rutig motsvarighet, men den är långt, långt, långt ifrån lika bra. Man kan nog säga att det är först nu som vi är helt inflyttade. Det tog sin tid!


Vinna är kul

Sådärja, nu har vi fixat årets första seger...eller ja, det var iof i torsdags..men jag glädjer mig än :) Vi vann med 10-0. Det ni! Det är mycket, till och med i Korpen! Hehe.

Mamma och pappa kom i torsdags vid lunchtid och fick alltså se mig spela fotboll igen. Var väl 8 år sen sist! Extra kul att vinna när dom tittar på, såklart! =)

Resten av deras vistelse var rätt upprutad..vi hann fixa ärenden på stan och träffa lite släkt i fredags. Lördag - söndag spenderades på Cinderella tillsammans med mammas syskon m.fl. för att fira min mosters 50-årsdag. Var verkligen jättetrevligt och allting kändes så smidigt då alla bara kunde bege sig till sina hytter närhelst de tyckte att kvällen varit nog lång. Bra eftersom det fanns både småbarn och mor- och farföräldrar med på båten. I måndags innan M&P åkte hem tog vi en långpromenad bland kolonilotterna nära här vi bor. Fruktträdens blommor, alla tulpaner i vackra färger osv gör det lätt att strosa omkring där länge. Pappa hann även putsa våra fönster under helgen, så nu ser vi ut igen! ;)

Nu är det tomt här utan dem..men 6 juni åker jag norrut och då ses vi igen under ett par dagar.

Igår och idag jobbar jag, men imorgon börjar återigen en lång ledighet. Jag klagar inte! :)


Nytt badrum för väldigt lite pengar

Vårt badrum är stamrenoverat för några år sedan och vi har aldrig haft några planer på att lägga massa pengar på en renovering där inne också. Däremot har vi länge haft en stor önskan om att förändra där inne. Beiget golv, beige kakelrand, och beige toalettsits. Lägg till gulvitt spegelskåp och en gul trähylla på det..

Med hjälp av kakeldekor, ny toalettsits, ny spegel, nya krokar och nytt badrumsskåp blev känslan i rummet äntligen en annan. Vad tycker ni?





Önskar er en trevlig onsdag!



Tävling hos FURNISH




Ta chansen och tävla om en fin shoppingväska från Seagren Art & Living hos Furnish!



En twist ingen var beredd på

Har spenderat 2 väldigt trevliga dagar tillsammans med Åsa och Carro. Egentligen har vi inte gjort något märkvärdigt alls, men alla var så nöjda ändå. Vi har ju umgåtts. Pratat tjejgrejer non-stop, fikat, spelat Nintendo Wii och provat klänningar till förbannelse. Vi behöver alla 3 varsin klänning till sommarens bröllop och var glada att ha två tjejer som smakråd istället för en sambo som suckar och säger "Mmm..fin". :) Tyvärr blev det inget köp för någon av oss.

Det är när man väl umgås med sina vänner lite mer intensivt som man verkligen känner hur mycket de saknas i ens vardagliga liv. Tur iallafall att jag och Åsa ses och spelar badminton tillsammans en gång i veckan så det är nån ordning nånstans! ;) Men det ska dock erkännas att sedan vi slutade jobba tillsammans vid årsskiftet känns det som att vi har mer behov av att prata än att spela under den där timmen. Haha.

En liten tankeställare till er alla:

1) Tänk er lyckan den dagen man ser ett plus på sitt graviditetstest. Tänk er vilken känsla! Tänk sen att få se sin bebis på ultraljud första gången.

2) Tänk er då att på det där första ultraljudet se TVÅ bebisar istället. Vilken chock. Omtumlande, men samtidigt såklart helt fantastiskt och underbart.

Nu till twisten:

3) Tänk er nästa ultraljud. Man är lite pirrig, spänd, nervös (eller nåt...inte vet jag, jag har aldrig varit gravid). Vad händer? Jo, på skärmen ser man TRE bebisar. Vad känner man då?! Svimmar man?

Detta hände våra vänner idag. Jag är alldeles upprymd och många av våra vänner också. Kan som inte tänka på nåt annat. När de släppte tvillingbomben för två månader sedan var alla förundrade och försökte förstå innebörden av det hela. Nu vet jag inte vilket tillstånd vi befinner oss i...och allra minst vilket tillstånd de blivande föräldrarna befinner sig i! Ryktet går och alla man pratar med säger samma sak: "Helt sjukt! Helt ofattbart! Vad är sannolikheten?!"

Jag tycker iallafall att det är sjukt coolt och hoppas nu bara att allt ska gå bra för både mamma och bebisar.

Sov gott!




Nästa: Umeå!

Idag vid 14-tiden idag sätter vi oss i bilen och kör de måååånga milen upp till Umeå. Den ursprunliga planen var att Jonas själv skulle köra upp till Umeå för att lämna över bilen till sin syster och samtidigt hälsa på där över helgen. Jag tyckte det var lite tråkigt att bli lämnad här en hel helg alldeles ensam, så jag ringde Carro (som också bor i Umeå) och frågade om inte hon ville ha besök en helg. :) Hon blev jätteglad, jag blev glad och Jonas blev väldigt nöjd över att inte behöva köra de 7 timmarna alldeles ensam :) För att göra allting ännu bättre så ska Åsa också följa med upp och vi ska ha en riktig tjejhelg tillsammans. Vi tre umgicks jämt när vi pluggade ihop, men blir ju väldigt sällan numera då Carro bor så långt bort :(

Hursomhelst; ska bli jättekul! Kommer säkert att kännas lite konstigt att vara tillbaka i Umeå igen. Har inte varit där sen vi flyttade därifrån för 19 månader sedan...

Just nu går tvättar jag för fullt och sen tänkte jag hinna med ett träningspass mellan packning och avresa. Får se hur bra det går :)

Tavlan nedan är målad av en av mina gamla klasskompisar från Umeå och hänger på en annan kompis vägg :) Tycker hon har lyckats riktigt, riktigt bra med att avbilda ett av Roy Lichtensteins underbara motiv.

Bild: Privat



Här finns bilder

på dörrarna och hur de såg ut före renoveringen.....


Renovering av dörrar

Tror inte jag har visat resultatet av dörrenoveringen som vi äntligen tog tag i under mars månad. Det kostade ju lite mer än om vi hade målat dem själv, men jäklar så fint resultatet blev! ;) (Vi blev avrådda att måla dem själva...tydligen jättesvårt att få det bra, enligt de som försökt sig på det)

Före (ni har sett den förr, men det var den enda bilden jag kunde hitta just nu): Gabondörrar. Urk.


Efter: Nyrenoverade, fräscha dörrar!

Bilder: Privata

Ha en trevlig tisdag!


Från balkongen

Solen skiner, klockan är 19:30 och vi sitter och myser på balkongen i shorts och linne/t-shirt. Livet är bra härligt! Blev middag här ute idag också (såklart). Grillade hamburgare på vår elgrill. Mycket gott. :)

Känns riktigt lyxigt att få sitta i solskenet och surfa...vi har kommit på att vi ska köpa bil, så många timmar ägnas numer åt surfande på olika bilhandlares sidor. Det är ett tidsödande arbete, men förhoppningsvis leder det till att vi snart är ägare till en fin och bra bil. Varken jag eller Jonas kan ett skvatt om bilar, så det hela kommer nog att bli en väldigt intressant resa...

Igår promenerade vi runt i Uppsala och kände av stämningen bland alla festande människor. Vi missade forsränningen, men hann med att besöka Ekonomikum parken och Engelska parken innan vi till sist bevittnade mösspåtagningen vid Karolina Rediviva (Bibilioteket) och den efterföljande champagnegaloppen. Sammanfattning: Helt galet! Det var mysigt att gå omkring inne i stan och längs ån. Mösspåtagningen och vandringen tillbaka in till stan var också trevlig. Men besöken i parkerna fick mig bara att känna mig totalt malplacerad, gammal och väldigt, väldigt nykter :) Vi var alla väldigt nöjda med att se allting utifrån och att sen gå hem och grilla i lugn och ro....

Trevlig kväll på er!


Bild: Privat. Jag och bebis-Nikko



RSS 2.0